Erdoğan Öztürk: Alınan karar siyasi

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, AK Parti Meclis üyelerinin oylarıyla suya yüzde 50 indirim getiren kararın tamamen siyasi olduğunu söyledi. Öztürk, kararın yargıdan döneceği düşündüğünü ifade etti.
Hande Akyol
|
21 Ekim 2022, Cuma - 15:33
Erdoğan Öztürk: Alınan karar siyasi

Erdoğan Öztürk, AK Partili üyelerinin teklifiyle suya yüzde 50 indirim getiren kararının Meclis'te kabul edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Masası'na konuk olan Öztürk, suyun fiyatının belirlenmesi için kanuni bir düzenleme olduğunu belirterek "Suyu fiyatı nasıl belirleniyor? İlgili birim çalışır. Veriler girilerek bir fiyat oluşturulur. Yönetim kuruluna sunar, yönetim kurulu uygun bulursa ABB meclisine havale eder ve genel kurulun yapıldığı zamanlarda, mayıs ve kasım ayında bu tartışılır ve komisyon tarafından bir karara bağlanır" dedi.

"Kanunsuz öneri, yargıdan dönecektir"

Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi ortada bir genel kurul yok, yılbaşında kabul edilmiş bir bütçe var. Siz bütçe gelirlerini azaltıcı, giderlerini arttırıcı işlem tesis edemezsiniz yıl içinde. Usulsüz bir yaklaşım, kanunsuz bir öneri, yargı bunu görecektir diye düşünüyorum."

"Su üzerinden siyaset yapmaya kimsenin hakkı yok"

Meclis üyelerinin iyi niyetinden şüphesi olmadığını ifade eden Öztürk " Bu öneri nasıl gündeme geldi, niye verildi, herhangi bir mantığı olmayan, altlığı olmayan tamamıyla siyasi amaçlı bir öneriyi kim niye verdiğini bilmiyorum. Ama Ankaralıyı cezalandırmaya, su üzerinden siyaset yapmaya kimsenin hakkı yok." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861868/erdogan-ozturk-alinan-karar-siyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.