Feyzioğlu: Bir çocuğun değerli olması için ille şehit mi olması gerekiyor?

TRT 2'de yayınlanan "Yerli Sinema" programında senarya yazarı, yönetmen ve yapımcı Aydın Özer Feyzioğlu ile "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" ve "Kesişme - İyi ki Varsın Eren" filmleri üzerine konuşuldu.
Editör
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 20:18
Feyzioğlu: Bir çocuğun değerli olması için ille şehit mi olması gerekiyor?

Kültürden sanata, edebiyattan tarihe, sinemadan müziğe, söyleşiden felsefeye kadar hayatın tüm renklerinin ekranlara geldiği TRT 2'de her çarşamba saat 21.00'de yayınlanan ve Türk sinemasının usta yapımcı, yönetmen ve senaristlerinin tecrübe, hikaye ve anılarını paylaştığı "Yerli Sinema" isimli programının bu haftaki konuğu senarya yazarı, yönetmen ve yapımcı Aydın Özer Feyzioğlu idi.

"Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu"

"Her filmimde şunu yapmaya çalışıyorum: İnsanı anlatmak. İnsanın insana ulaşmasını sağlamak. İzleyici insan, karşımızdaki karakterler insan." diyen Aydın Özer Feyzioğlu, "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filminin senaryosunun bir kitaptan yola çıkılarak yazıldığını söyledi. Kitabın ise tamamen belgelere ve gerçeklere dayalı bir kitap olduğunun altını çizen Feyzioğlu, "Naim Süleymanoğlu'nu, insan hakları mücadelesini spor aracılığıyla sürdüren bir insan olarak resmetmeyi tercih ettim." ifadelerini kullandı.

"Kesişme - İyi ki Varsın Eren"

Gerçek hayattan uyarladığı yüreklere dokunan filmlerinden "Kesişme - İyi ki Varsın Eren" ile ilgili konuşulan yönetmen Aydın Özer Feyzioğlu, "Bir çocuğun değerli olması için ille şehit mi olması gerekiyor? Biz eğer 15 yaşındaki bir çocuğun mutlu olmasını sağlayamıyorsak niye varız ki?" diye sordu.

Aydın Özer Feyzioğlu kimdir?

Sinema ve dizi film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı. Karadeniz Ereğli / Zonguldak doğumlu. Kısa filmler çekerek yönetmenliğe başladı. 2017 yılından bu yana sinema sektörünün içinde yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcı olarak yer aldı. 2019 yılında yönettiği Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu ilk uzun metraj filmi oldu. Ama öncesinde Kala Film bünyesinde gerçekleştirdiği önemli reklam ve tanıtım filmleri bulunuyordu.

Gerçek hayattan uyarlanan fillmlere verdiği gerçeklik duygusu ile tanınan Aydın Özer Feyzioğlu'nun 2022 yapımı "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" sinema filmi de tam not aldı. "Kesişme: İyi ki Varsın Eren", Trabzon Maçka'da teröristlerle kahraman Mehmetçiğin çatışması sırasında hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat hikayesini konu ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872225/feyzioglu-bir-cocugun-degerli-olmasi-icin-ille-sehit-mi-olmasi-gerekiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.