İstanbul'da simide zam istemi

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, "Simidin maliyeti 5 lira, eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım. Önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
31 Ekim 2022, Pazartesi - 16:22
İstanbul'da simide zam istemi

İstanbul’da 100 gramlık simit, en son 1 Temmuz'dan geçerli yüzde 25 artışla 5 liraya yükselmişti. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetlerini artırdığını belirten İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, "Mevcut durumda simidin maliyeti 5 lira. Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım" dedi.

Rusya'nın tahıl koridoruna kapatmasına ilişkin belirsizliğe dikkat çeken Özdemir, "Eğer bu koridorun kapatılacağını düşünürsek önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

Özdemir, maliyetlerin karşılanmaması durumunda önümüzdeki günlerde esnafın küçülmeye gidebileceğini belirterek, bunun da sektörde işsizliği tetikleyebileceğine işaret etti. 

Artan maliyetlere ilişkin çözüm önerilerini de sıralayan Özdemir, kredi paketi kapsamının genişletilmesini istedi.

Özdemir, “Bununla birlikte pandemi döneminde yaşadığımız krizle birlikte oluşan vergi, kredi ve SGK primlerine yönelik sicil affı talebimiz var. Bunlarla birlikte SGK primleri giderleri düşürülmeli ve kira stopajları kaldırılmalı. Elektrik faturalarına da sanayide olduğu gibi destek verilmeli." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1887624/istanbulda-simide-zam-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.