Başkentte telefon dolandırıcıları üç kişiyi 858 bin lira dolandırdı

Ankara’da kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak üç kişiyi dolandıran zanlılar kıskıvrak yakalandı.
Büşra Bayrak
|
24 Eylül 2020, Perşembe - 11:33
Başkentte telefon dolandırıcıları üç kişiyi 858 bin lira dolandırdı

Ankara’da telefonla vatandaşları arayıp kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak üç kişiyi kandıran iki zanlı toplamda 858 bin liralık vurgun yaptı.

Ankara polisi, dolandırıcıları durdurmak üzere harekete geçti. Yapılan araştırmada dolandırıcıların Ali S. ve Yusuf Ç. isimli zanlılar oldukları anlaşıldı.

Bazılarına kredi kullandırtmışlar

İkili, vatandaşları arayarak kendilerini önce polis ya da savcı olarak tanıttı. ardından da terör örgütünün banka hesaplarındaki paralara ulaştığı yalanıyla  kandırdı. Dolandırıcılar kiminin banka hesaplarındaki parayı çektirdi kimine ise kredi aldırdı. Daha sonra paralar dolandırıcıların belirledikleri adreslerde teslim alındı.

858 bin liralık vurgun

İki dolandırıcı toplamda 858 bin liralık vurgun yaptı. İş işten geçmeden mağdurlar durumu polise bildirdi. Polis düzenlediği operasyon ile Ali S. ve Yusuf Ç.’yi  Ankara'dan Aksaray istikametine yeni canlar yakmaya giderken yakaladı. Araçta ve zanlılar üzerinde yapılan aramalarda dolandırdıkları şahıslara ait paralar ele geçirildi. Zanlılar gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/188787/baskentte-telefon-dolandiricilari-uc-kisiyi-858-bin-lira-dolandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.