Pursaklar'da kaybolan ve cesedi bulunan Onur Alp Eker'in ölüm nedenini otopsi belirleyecek

Ankara Pursaklar'da kayıp koyunun peşinden giden ve geri dönmeyen Onur Alp Eker'in cansız bedenine ulaşılmıştı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bölgeye gelen savcı incelemelerini tamamladı.
Samet Dirican
|
23 Temmuz 2021, Cuma - 01:42
Pursaklar'da kaybolan ve cesedi bulunan Onur Alp Eker'in ölüm nedenini otopsi belirleyecek

Ankara Pursaklar'da kaybolan Onur Alp Eker'in cansız bedeninin bulunması tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Onur Alp Eker'in cansız bedeni son görüntülerinin ortaya çıktığı bölgeye yakın bir noktada bulundu.

Ölüm nedenini otopsi belirleyecek

Olayla ilgili bölgede olay yeri inceleme ekipleri geniş çaplı bir çalışma yürütüyor. Onur Alp Eker'in ölüm nedeni bilinmezken, Eker'in cansız bedeni savcı incelemesinin ardından otopsisi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Son görüntülerinin çıktığı bölgede bulundu

Bir evin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde ise Eker'in yürümekten yorgun olduğu ve havanında sıcak olması nedeniyle yürüyemediği görüldü.

Şarjının bittiği bilgisi verilmişti

Onur ile kurbanlık koyunun tepeyi aştığını dile getiren dede Zühtü Erdoğan, “Ben de gittim arabayı alıp oradan önlerine geçeyim aşağıdan diye düşündüm. Geldim arabanın anahtarı yok, kaldım orada. Telefon da yok. Bir saat orada onları bekledim. Bu hayvan aşağıya gitmemiş, dönmüş yukarıdan dağın eteğinden iyice yukarıya taşımış Onur’u. Bir iki kilometre var orası. Gittikten sonra Onur annesini aramış. Koyunu göremiyorum artık, kaybettim demiş. Yolumu da şaşırdım, bana bir konum at demiş. Annesi konumu attıktan sonra Onur’un şarjı bitmiş” diye konuştu.

Yüzlerce hobi bahçesi arandı

Çevrede bulunan yüzlerce hobi bahçesine tek tek giren ekipler, talihsiz öğrenciye dair bir iz bulabilmek için çaba gösterdi. Öte yandan Onur Eker’in bir besi çiftliğinin güvenlik kameralarına yansıdığı tespit edildikten sonra besi çiftliğinin etrafı da saatlerce hem havadan hem yaya olarak arandı. Çiftlikteki hayvanların çobanlığını yapan Latif Şerifi, Eker’i bayramın birinci günü öğleden sonra saat 17.00 sıralarında gördüğünü belirtti.

En son bir çoban gördü

Bayram günü kurban kestikten sonra saat 5 gibi koyunları otlatmaya çıkardığını söyleyen çoban Latif Şerifi, “Yolda karşılaştık. Kardeşim nerden geliyorsun dedim. ‘Şu taraftan geliyorum’ dedi. Nereye gidiyorsun dedim. ‘Şu tarafa gidiyorum’ dedi. Durumu çok kötü değildi. Az biraz yorgun gibiydi. Ama iyiydi” şeklinde konuştu. Ekipler çobanın ifadesine yönelik arama çalışmalarını genişletti. Arama çalışmaları sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan başsağlığı mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ankara Pursaklar'da kaybolan ve cansız bedenine ulaşılan Onur Alp Eker için yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Hekim adayı bir kardeşimizin acısı yüreğimizi yaktı. Kırıkkale Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in cansız bedenine ulaşıldığını öğrendik. Bayramın ilk günü, dağlık alana kaçan kurbanlık koyunu bulmaya çalışırken kaybolmuştu. Ailesine, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum."

(AA, İHA, Ankara Masası)

http://www.ankaramasasi.com/haber/902304/pursaklarda-kaybolan-ve-cesedi-bulunan-onur-alp-ekerin-olum-nedenini-otopsi-belirleyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.