100. Yıl Çarşısı İçin Yıkım Kararı

Ankara Masası
|
17 Şubat 2020, Pazartesi - 08:22
100. Yıl Çarşısı İçin Yıkım Kararı

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında şehrin önemli simgeleri arasında yer alan 100. Yıl Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Ankara’nın merkezinde bulunan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren 100. Yıl Çarşısının yıkımı kesinleşti. Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Çarşıyla ilgili karar, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nun kabulüyle netlik kazandı. Ulus Tarihî Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında değerlendirilen tasarıya, tüm partiler olur verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu adım artık Ulus projesi başlıyor anlamına geliyor. İnsanlarda bir heyecan yaratacağını ve beklentiye gireceklerini düşünüyoruz” dedi. Yavaş yenileme projesi dahilinde, tüm Ulus’u ele alacaklarını bildirdi. Buna göre 1. TBMM Binası, Ankara Palas, Ankara Valiliği, Hacıbayram Camii, Ulus Atatürk Heykeli ve Ankara Kalesi’ne kadar uzanan tarihî ve manevî yapıları etkileyen bölgede, şehre bir meydan kazandırılacak.

Yıkıma uygunluk kararı ilk kez 2015 yılında verilmiş, Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na dayanarak  yıkımın gerçekleşebileceğini belirtmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1895/100-yil-carsisi-icin-yikim-karari
Etiketler: ankara Ulus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.