Cemal Enginyurt: Anayasa değişikliği teklifi tuzak

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, AK Parti'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifini bir tuzak olarak gördükleri belirterek, destek vermeyeceklerini söyledi.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 16:03
Cemal Enginyurt: Anayasa değişikliği teklifi tuzak

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Cemal Enginyurt, AK Parti tarafından Meclis'e sunulacak başörtüsü teklifine ilişkin konuştu.

"Öyle bir tehlikeli oyun ki"

Bu teklifin tuzak olarak gördüklerini ifade eden Enginyurt "Şimdi tabi biz bu Adalet Bakanının adaletine inanmadığımız için, bunun getirdiği anayasanın da tuzak olduğunu biliyoruz. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili bir kanun teklifi verdiğinde Recep Tayyip Erdoğan 'Cahil bu bay Kemal. Ya ülkenin başörtüsü sorunu yok ki dedi. Biz onu çözdük, sen bunu bile bilmiyorsun. Benim başörtülü kızlarım, başörtülü bacılarım her yere gidiyor artık. Ne gerek var kanuna' dedi. Kanuna ne gerek var diyen, başörtü sorununu çözdüm diyen adam, şimdi çıkmış diyor ki anayasayla değiştirelim. Bak öyle bir tehlikeli oyun ki, 400 oyla geçse bile yine referanduma götürelim diyor. Arkadaş hem 400 geçsin diye HDP’yi bile ziyarete gidiyorsun, hem de 400 geçse bile referanduma götürelim diyorsun. Yahu niye referanduma götürüyor, 400 geçtiği anda zaten geçmiş olmuyor mu? Yürürlüğe girmesi gerekmez mi?" diye konuştu.

"Biz Erdoğan'la aynı düşünmüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsünü seçimi kazanmak için bir koz olarak kullanmaya çalıştığını belirten Enginyurt "Gültekin Uysal ile beraber, başörtüsü bizim için namustur, şereftir. Ama Recep Tayyip Erdoğan, başörtüyü gollük pas olarak görecek kadar, bundan menfaat elde edip tekrar cumhurbaşkanı olmanın yolunu açmak için kullandığından dolayı, biz asla Recep Tayyip Erdoğan ile bu noktada aynı düşünmüyoruz." dedi.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/1914728/cemal-enginyurt-anayasa-degisikligi-teklifi-tuzak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.