Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un suçlamalarına Çelik'ten sert yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'yi Afrika'da emperyalist güç olarak suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u kınadı. Çelik, ''Fransa'nın Afrika'daki sömürgeci geçmişinin Afrikalılara ne acı bedeller ödettiği ve bunun halen devam ettiği tüm dünyanın malumudur'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Kasım 2022, Salı - 13:08
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un suçlamalarına Çelik'ten sert yanıt

Mısır'daki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Çinliler, Ruslar, Türkler, Afrika'da Fransızlardan 10 kat daha beterini yapıyorlar" diyerek bu ülkeleri sömürgeci ve emperyalist güç olmakla suçlamıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'yi Afrika'da "emperyalist güç" olmakla suçladığı açıklamasına tepki gösterdi.

"Türkiye’yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır"

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Türkiye’yi Afrika’da emperyalist güç olarak suçlamasını kınıyoruz. Fransa’nın Afrika’daki sömürgeci geçmişinin Afrikalılara ne acı bedeller ödettiği ve bunun halen devam ettiği tüm dünyanın malumudur.'' dedi.

Macron’un Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini ifade eden Çelik, Türkiye’yi 'emperyalist güç' olmakla suçlaması vahim bir hatadır." açıklamasını yaptı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1916706/fransa-cumhurbaskani-macronun-suclamalarina-celikten-sert-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.