Erdoğan,"Yunanistan'da iki üç isim var hadlerini aşıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Tahıl anlaşmasının sürmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, Yunanistan'a ise bir kez daha uyarıda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 09:15
Erdoğan,"Yunanistan'da iki üç isim var hadlerini aşıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndek açıklamalarında bulundu.

"Tahıl süreci devam etmeli, Putin ile görüşeceğim"

Rusya'nın tahıl anlaşması ve tahıl koridoruna ilişkin değerlendirme bulunan Cumhurbaşkanı çözüm odaklı anlayışıyla üstesinden geleceğimize inanıyorum diye konuştu. 

Sözlerine devam eden Recep Tayyip Erdoğan,  "Anlaşmanın süreceğini düşünüyorum, döner dönmez Putin ile görüşeceğim. Bu sürecin devam etmesi tüm dünya için geçerli." dedi.

"Yunanistan'da iki üç isim var hadlerini aşıyorlar"

Yunanistan'ın yaklaşımlarına değinen Erdoğan, "Bir gece ansızın gelebiliriz" kelamı kibarının itibarını götürmez. Yunanistan'da iki üç isim var hadlerini aşıyorlar. Türkiye nerede sen nerede, istediğin kadar o adaları doldur. Bunların hiçbiri sana bir fayda sağlamayacaktır. Burada Türkiye var. Gelen uçaklar silahlar kar etmez. Bu iş kürek işi değil, yürek işidir. " ifadesine yer verdi.

Biden ile F-16 görüşmesi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı Biden F-16'larla olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'daki terör saldırısının ardından sınır ötesi bir operasyon gündeminize geldi mi?" sorusuna "Ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız" cevabını verdi.

Taksim saldırısı ve operasyonlar 

İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör örgütüne ilişkin konuşan Erdoğan," Şu anda araştırmalar devam ediyor. Bu araştırmaların neticesinde ne gerekiyorsa onu yapacağımızı dünyanın bilmesi gerekiyor.  40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

KKTC'nin gözlemci üye olması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üye olmasını değerlendiren Recep Tayyip Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'la ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı'nda aldığımız karar geçerlidir. Bu kararla ilgili herhangi bir yerden herhangi bir ülkeden icazet almamıza gerek yoktur, bu iş bitmiştir. Olumsuz yaklaşan ülkelere gereken cevabı veririz." açıklamasında bulundu.

"Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Ukrayna sınırında gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım. Rusya'nın bizimle bu işim bir alakası yoktur demesi bizim için önemli. Tüm bunların yanında sabah Scholz ile yaptığımız görüşmede bunların detay araştırmasının yapılması gerektiğini söyledi. Biden'ın bu füzelerin Rus yapımı olmadığını söylemesi de önemli." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1935353/erdoganyunanistanda-iki-uc-isim-var-hadlerini-asiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.