Türkiye’deki büyükelçiliklerden yeni terör saldırısı uyarısı

İngiliz haber ajansı Reuters, bazı batılı ülkelerin Türkiye'deki büyükelçiliklerinin "terör saldırısı" uyarısında bulunduğunu yazdı. Reuters'ın yayınladığı yazışmalarda, "AVM'ler, otobüs durakları ve havalimanlarında olası bir saldırı riski var" denildi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 12:14
Türkiye’deki büyükelçiliklerden yeni terör saldırısı uyarısı

Reuters, terör örgütü PKK’nın Türkiye’de yeni bir terör saldırısı yapabileceği uyarısında bulunulduğunu okuyucularıyla paylaştı.

Batı Avrupa büyükelçilikleri uyarmış

İngiliz haber ajansı, üç batı Avrupa ülkesine ait büyükelçilik ve bir büyük uluslararası kuruluşun Türk yetkililer tarafından potansiyel tehditler konusunda uyarıldıklarını yazdı.

Reuters uyarıda bulunan kişinin isminin, konunun hassas olması sebebiyle paylaşılmadığının altını çizdi.

İsmi açıklanmayan bir uluslararası kuruluşun çalışanlarına attığı yazışmayı da ele geçiren Reuters, bu belgeye göre AVM, otobüs durakları ve havalimanlarının olası bir saldırıya karşı riskli bölgeler olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Sırp bakandan uyarı

Öte yandan Sırbistan’ın Tanjug haber ajansı da ülkenin dışişleri bakanı Ivica Dacic’in, vatandaşlarına “Türkiye’ye ve özellikle Ankara’ya gitmeyin” uyarısında bulunduğunu ve bir terör saldırısı riski olduğunu söylediğini duyurdu.

Tanjug’a konuşan Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic, “Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, gelecek birkaç hafta içinde bir terör saldırısı olabilir, özellikle Ankara’ya dedi. Dacic Türkiye’deki diğer şehirlerin de risk altında olduğunu belirterek Sırp vatandaşlarının Türkiye’ye gitmekten kaçınmalarını istedi.

Dacic, “Halihazırda Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız metro, otobüs, tren istasyonları ve benzer yerlerle yaya kalabalığının olduğu bölgelerden uzak durmalı” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1980581/turkiyedeki-buyukelciliklerden-yeni-teror-saldirisi-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.