Avrupa'da ölümlere neden olan Strep A Türkiye'de de görülmeye başlandı

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere´de endişeye yol açan Strep A vakalarının Türkiye'de de görülmeye başlandı. Uzmanlar çocuklarda görülen hastalık nedeniyle aileleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Onur Çetinkaya
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 14:03
Avrupa'da ölümlere neden olan Strep A Türkiye'de de görülmeye başlandı

Dünya koronavirüs sorununu atlatamadan yeni bir kabus Strep A enfeksiyonu ortaya çıktı.

ABD ve Avrupa'da görülen son olarak İngiltere'de 8 çocuğun ölümüne neden olan bakteri çok sayıda aileyi tedirgin etti.

Türkiye'de de görülmeye başlandı

Koronavirüs sonrası ilk defa bu kadar yoğun bir viral üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları ile karşı karşıya olunduğunu anlatan uzmanlar, vakalarda artış yaşandığını belirtti.

Uzmanlar, özellikle ısrar eden inatçı ateş, döküntü varlığı, bilinç değişikliği, aynı zamanda inatçı kusmalar olursa doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan zamanında tedavi edilmemesi ve antibiyotik tedavisi uygulanmaması halinde ileride kalp hastalıklarına da sebep olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak uzman doktor,  "Buna paralel olarak menenjit, meningoensefalit vakalarında da bir artış gözlemliyoruz. Acillere çok sayıda hasta başvurusu gerçekleşiyor. Örneğin bizim acilimizde her gün 1500-1600 civarı hasta başvuruyor. İstanbul'da diğer kliniklerde de durum benzer şekilde. Tabii bu hastaların bazıları çok ağır seyrettiği için, acillerden evlerine gönderilemiyor ve servise yatırılıyor. Bazıları da yoğun bakımlara alınıyor. Buralarda da ciddi bir ağır hasta ve yatış gerektiren hasta yoğunluğu söz konusu bugünlerde" dedi.

Koronavirüs döneminde artan aşı kararsızlığı nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşılama oranları düşmeye başlandığına dikkat çekilirken, Doktorlar aşının önemine bir kez daha vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1994607/avrupada-olumlere-neden-olan-strep-a-turkiyede-de-gorulmeye-baslandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.