Mustafa Destici: "Bitmiş, tükenmiş, batmış bir ülke bunları yapabilir mi?"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, üniversitelinin, çiftçinin, esnafın kredi borcunun faizinin dilindiğini, 5 milyon EYT’liye emeklilik yolunun açılacağını, 500 bin sözleşmeli ve 100 bin taşeronun kadroya geçirileceğini, asgari ücrete esaslı bir zam geleceğini belirterek,​“Hani Türkiye batmıştı? Hani Türkiye bitmişti? Hani Merkez Bankası’nın içi boşaltılmıştı? Hani Türkiye’nin parası yoktu?” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Aralık 2022, Pazar - 16:11
Mustafa Destici: "Bitmiş, tükenmiş, batmış bir ülke bunları yapabilir mi?"

Mustafa Destici partisinin Şanlıurfa İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, bugünkü muhalefetin geçmişte Türkiye’nin sırtına yüklediği meselelerin bugün Cumhur İttifakı tarafından çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Bu çerçevede, 5 milyon Emeklilikte Yaşa Takılan EYT’linin emeklilik hakkına kavuşacağına işaret eden Destici, 500 bin sözleşmeli ve 100 bin taşeronun kadroya geçirileceğini ifade etti.

Destici, asgari ücrete de enflasyon artı refah payı olmak üzere yüzde 40 ila 50 zam beklediklerini dile getirdi.

"Hani Türkiye batmıştı? Hani Türkiye bitmişti?"

Mustafa Destici, “Şanlıurfa’dan bu beylere şunu söylemek istiyorum Hani Türkiye batmıştı? Hani Türkiye bitmişti? Hani Merkez Bankası’nın içi boşaltılmıştı? Hani Türkiye’nin parası yoktu? Yok da bu kadar artış nereden veriliyor? 5 milyon kişiye emeklilik hakkı veriliyor, 600 bin kişi kadroya geçiriliyor, 100 bin taşeron tekrar kadroya alınıyor. Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki burs ya da kredi alan öğrencilerin bütün bu kredilerinin faizleri, enflasyon farkları siliniyor. Çiftçinin faizleri siliniyor, esnafın siliniyor üstüne destek veriliyor. Bitmiş bu ülke bunu yapıyorsa bitmemişinden siz korkun. Bitmiş, tükenmiş, batmış bir ülke bunları yapabilir mi? Üstelik o beylerin Türkiye’nin sırtına yüklediği yükler bunlar, pek çoğu. Ve bunlardan bu dönemde Türkiye kurtuluyor. Onun için milletimizin bunlara inanmaması, bunlara prim vermemesi gerekiyor. Çünkü maazallah Allah bunlara bir daha fırsat versin Türk milleti ve Türkiye’nin sırtına çok daha ağır yükler yüklerler” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceği ve Suriye’nin kuzeyine bir kara harekatı gerçekleştireceğini vurgulayan Destici, Türkiye’nin sığınmacı sorunu varsa en büyük sebebinin ABD’nin sınırlarımızda bir terör devleti kurma çabası olduğunun altını çizdi.

"Mülteci sorunumuz varsa sebebi ABD'nin terör devleti kurma çabası"

Destici, “Bugün bizim bir mülteci sorunumuz varsa, bugün Türkiye milyonlarca göçmenle yada geçici sığınmacıyla yaşama mecburiyetinde kalmışsa bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurma çabasının sonucudur. Ve o bölgedeki biraz önce söylediğim gibi Arapları, Türkmenleri ve teröre ya da ABD projesine çalışmayan Kürtleri bu bölgeye sürerek oraları tamamen terör örgütlerinin insafına bırakmışlardır. Ama Allah’ın izniyle Türkiye o bölgeleri teröristlerden temizleyecek ve o bölgelerden zorla kan ve gözyaşı içerisinde göç ettirilen bu bölgedeki mülteciler tekrar nereden gelmişlerse Halep’ten gelmişlerse oraya, Ayn El Arap’tan gelmişlerse oraya Membiç’ten gelmişlerse oraya, İdlib’ten gelmişlerse oraya geri güven içinde dönecekler ve bu şekilde mülteci sorunu da inşallah çözülecektir”  şeklinde konuştu.

"Bakalım yasakların yanında mı duracaklar, özgürlüklerin yanında mı duracaklar? "

Mustafa Destici, konuşmasında başörtüsü konusundaki Anayasa Değişikliği Tekifini önümüzdeki hafta TBMM’ye getireceklerini de söyledi.

“Bakalım Kılıçdaroğlu’nun partisi ne yapacak? İmzalayacak mı evet mi diyecek hayır mı diyecek? Onlar hayır diyeceklerini açıkladılar. Peki bakalım kendisini milliyetçi, ulusalcı her neyse sağda addeden İyi Parti ne yapacak? Bakalım Deva’sı ne yapacak, Saadet’i ne yapacak, Gelecek’i ne yapacak, Demokrat Partisi ne yapacak?” diyen Destici şöyle devam etti:

“ Bu bir turnusol kağıdı. Bakalım yasakların yanında mı duracaklar, özgürlüklerin yanında mı duracaklar? İnanç hürriyetinin yanında mı duracaklar inanç hürriyetini yasaklayanların yanında mı duracaklar? Dindarlara zulmedenlerin yanında mı duracaklar, dindarların yanında mı duracaklar? Bunu hep birlikte göreceğiz. O taraftan konuştuğum bazı siyasetçiler, bazı arkadaşlar diyor ki ilk tura bakacağız. Evet vermeyecekler anlaşılan o. Ama ola ki referandum sayısının üzerine geçerse o zaman diyorlar evet vereceğiz ve işi Meclis’te bitireceğiz. Halka gitmesine müsaade etmeyeceğiz çünkü biliyorlar ki halka giderse yani başörtüsüyle ilgili ailenin korunmasıyla ilgili yasa teklifi halkın önüne gelirse yüzde 80 ile geçeceğini, mağlup olacaklarını, ezileceklerini, hezimete uğrayacaklarını onlar da biliyor. Hezimet yaşamamak için Meclis’te 400’e tamamlayacağız diyorlar. Ama 360’ı geçerse. 360’a gelmezse evet vermeyecekler ve çıkmasını engelleyecekler. Ama ben inanıyorum ki partileri genel başkanları evet demese özellikle o grupta partilerde bulunan bazı milletvekilleri genel başkanlarına rağmen gelecekler başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine evet diyecekler ve inşallah anayasa değişiklik teklifi de kabul edilecek ben de buna inanıyorum”

CHP'ye Amerikalı danışman eleştirisi

Mustafa Destici,, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıl vizyonunu açıklarken yabancı danışmanlar getirmesi ve bunlara söz vermesini de şu sözlerle eleştirdi:

“CHP Sayın Kılıçdaroğlu dün yeni yüzyıl ekonomik vizyonunu açıklıyor. Kimle beraber? Amerikalılarla beraber. Amerika’dan bir danışman bulmuş. Türkiye’de gitmiş 85 milyonun içinde ekonomi bilen yok gitmiş Amerika’dan İngiltere’den danışman getiriyor. Avrupa’dan danışman getiriyor. Bir kere kendi yanındakilere ayıp kardeşim. Bugün artık bilim evrensel bir hale gelmiş. Küreselleşmiş dünya, globalleşmiş. İstediğin her bilgiye bir tuşla ulaşabiliyorsun. Türkiye’de elhamdülillah ekonomi alanında çok değerli ekonomistlerimiz, bilim adamlarımız var. Türkiye’nin Türkiye ekonomisi problemlerini çözmek ya da yönetmek için bizim Amerikalıya, Alman’a İngiliz’e ihtiyacımız yok. Biz varız, bizim insanımız var. Türkler burada , Müslümanlar burada ve bizim bilim adamlarımız en iyi ve en iyisini yaparlar Allah’ın izniyle. Elin Alman’ından, elin İngiliz’inden, elin Amerikalısından bugüne kadar bize ne fayda gelmiş ne fayda gelecek? Neymiş efendim Merkel’in eski Almanya şansölyesinin ekonomi danışmanıymış. Bir kere koskoca adamsın, koskoca partinin genel başkanısınız, yöneticilerisiniz bu kadar devlette görev yapmışsınız hiç mi okumuyorsunuz tarihi yakın tarih uzak tarihten bahsetmiyorum. Gerçi siz de bana diyeceksiniz ki Sakarya Meydan Zaferinin nerede yapıldığını bilmeyen adam ne bilsin İkinci Dünya Savaşı’nda ne oldu, Birinci Dünya Savaşı’nda ne oldu? Merkel’in ekonomi danışmanıymış. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika Almanya’yı esir aldı esir. Askeriyesi, ekonomisi Amerika’ya bağlı. O danışmanı da Amerika onları kontrol etsin diye bırakmıştır oraya Kemal bey”

"Pamukta taban fiyat oluşturulmalı"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında, pamuk üreticisinin sıkıntılı günler yaşadığını ancak açıklanan yeni desteklerin pamuk üreticisinin yüzünü güldüreceğini aktardı.

Bu desteklerle pamuk üreticisinin artıya geçeceğini belirten Destici sözlerini şöyle tamamladı:

“Esasen burada yapılması gereken şu nasıl arpada, buğdayda, fındıkta bir taban fiyat varsa pamukla ilgili de bir taban fiyat oluşturulmalı ve pamuk üreticisi tüccarın eline bırakılmamalıdır” Yine mısır üretimimizin önemli bir kısmı bu bölgede yapılmaktadır. Onun için mısır üreticimiz de daha fazla desteklenmelidir” Aynı şekilde buğday, arpa, mercimek hatta ayçiçeği bütün bunlar bu bölgede çok yetiştirilmektedir ve Türkiye’nin ürettiği ürünlerin önemli bir kısmı burada yani Şanlıurfa’da Harran Ovası başta olmak üzere buradaki ovalarımızda yetiştirilmektedir. Dolayısıyla üreten tüm çiftçilerimize ben buradan teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun diyorum”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1985303/mustafa-destici-bitmis-tukenmis-batmis-bir-ulke-bunlari-yapabilir-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Halil
05 Aralık 2022, 12:37
Faturalarınızı kapatmak veya mali sorununuzu çözmek için bir krediye mi ihtiyacınız var? evet ise, daha fazla bilgi için [email protected] adresinden şimdi bize ulaşın WhatsApp: +254716866840