HDP'den Azerbaycan'a destek veren Türkiye'ye eleştiri

HDP, “Yangının üzerine körükle gidiyor” sözleriyle Azerbaycan’a verilen desteği eleştirdi.
Büşra Bayrak
|
27 Eylül 2020, Pazar - 20:13
HDP'den Azerbaycan'a destek veren Türkiye'ye eleştiri

Ermenistan, bu sabah Azerbaycan'a ait topraklara saldırdı. Hedefinde sadece Azerbaycan askerleri değil masum siviller vardı.

Köyleri basan, masum insanları bombalayan Ermeni askerleri hak ettiği cevabı bu kez sahada aldı.

İşgal altındaki köyler Azerbaycan ordusu tarafından birer birer kurtarılmaya başladı. Türkiye tek millet iki devlet şiarıyla dost ve kardeş Azerbaycan’a desteğini açıkladı.

Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti değil muhalefet partileri de desteklerini duyurdu.

Nihayet HDP'den de açıklama geldi. Türkiye’yi eleştiren satırlar kimseyi şaşırtmadı.

"Türkiye yangının üzerine körükle gidiyor" 

HDP Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında şöyle denildi: “Bu savaşın bir kazananı olmayacak, savaş her iki tarafı da derinden tahrip edecektir. Bu sebeple her iki ülke hükümetini acilen ateşkes ilan etmeye ve öncelikle sivilleri koruyacak önlemler almaya çağırıyoruz.

Doğu Akdeniz’deki savaş ve gerilim politikalarının başarısızlığı orta yerde dururken, AKP hükümeti şimdi de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki tarihsel problemleri “soydaşlık” üzerinden değerlendirip Azeri hükûmetini savaşa teşvik eden milliyetçi söylemlerde bulunuyor, yangının üzerine körükle gidiyor.

Kaldı ki, Ermeniler de Azeriler gibi bu coğrafyanın kadim halklarındandır. Bu bağlamda Türkiye hükûmetini bir tarafı destekleyerek ve soydaş milliyetçiliği yaparak savaşı büyütmek yerine, Türkiye’de yaşayan halkların Azeri ve Ermeni halkları ile olan tarihsel bağlarını esas alarak arabulucu ve barışçı bir diplomasi yürütmeye çağırıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/199203/hdpden-azerbaycana-destek-veren-turkiyeye-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.