Cemil Çiçek'ten tarikatlara ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, kayıt dışı tarikatların olduğu belirterek, denetlenmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2022, Pazartesi - 09:18
Cemil Çiçek'ten tarikatlara ilişkin önemli açıklamalar

TBMM eski Başkanı ve Adalet Bakanı ve Cemil Çiçek,  Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.'nin altı yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Çiçek, söz konusu vakfa benzer yapıların önemli bir kısmının kayıt dışı olduğunu belirtti. Çiçek "Para kaynaklarının denetlenmesi lazım. Bu paralar nerden geliyor, nereye harcanıyor?” dedi.

Denetim Diyanet'te olsun

1950’de çok partili hayata geçildiği andan itibaren kayıt dışı din ve kayıt dışı siyasetin iç içe girdiğini söyleyen Çiçek, denetimin Diyanet İşleri Başkanlığı’n sorumluluğunda olması gerektiğini savundu.

" Doğru olanı yargı yapmalı"

Gümüşeli tarafından altı yaşında kızının evlendirmesine dair görülecek dava ile ilgili konuşan Çiçek, “Doğru olanı yargı yapmalı. Yargıyı doğru yapacak bir ortama hazırlamamız lazım. Değilse yargı da savrulur. Belki en tehlikeli, en acıtıcı, en fazla radyasyon bırakacak tartışma, din tartışmasıdır” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1998224/cemil-cicekten-tarikatlara-iliskin-onemli-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.