Doktoru yaralayan kadına 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Başkent'te bulunan bir sağlık kuruluşunda, tartıştığı doktoru yaralayan ve 2 hemşireye hakaret ettiği iddia edilen Jale K. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Ersin Küçükbarak
|
13 Aralık 2022, Salı - 15:31
Doktoru yaralayan kadına 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Jale K. ile annesi F.K., reçete yazdırmak için Keçiören'deki bir sağlık merkezine gitti. Doktor Mervenur Demir, F.K.'nin sistem üzerinden ilişkisi kesildiği için reçete yazamayacağını söyledi.

Doktoru iterek yaralanmasına sebep oldu

Bunun üzerine doktor ile annesinin arasına giren şüpheli Jale K., bağırarak, "Siz nasıl anneme ilaç yazmazsınız? İlaç yazmak zorundasınız" dedi. Masanın arkasına geçen şüpheli Jale K., Dr. Demir'i iterek yaralanmasına neden oldu.

İddianamede tanık olarak beyanına yer verilen N.U., tartışma esnasında şüpheli Jale K.'nin, Dr. Mervenur Demir'in masasının arkasına geçerek üzerine yürüdüğünü, sağlık görevlileri B.D. ve N.K.'nin de engel olmak istediğini söyledi. N.U., uyarılara rağmen sakinleşmeyen şüphelinin, Demir'i iteledikten sonra diğer sağlık görevlilerine tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullandığını iddia etti.

"Tehdit ve hakaret etmedim"

Savunma yapan şüpheli Jale K. ise annesinin ilaç yazdırmak için doktorun yanına gittiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
"Doktor hanım, anneme, 'Doktor değiştirmişsiniz, ilacı yazmıyorum. Başka doktora gidebilirsiniz' dedi. Ben de odaya girerek doktorların izinli olduğu halde ilaç yazabileceği bilgisini Sağlık Bakanlığından öğrendiğimi söyledim. Doktora herhangi bir tehdit ve hakaret içeren ifadem olmadı."    

15 yıla kadar hapis istemi

Şüphelinin, müştekilere yönelik "kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlere hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarını işlediği belirtilen iddianamede, tayin edilecek cezanın Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu gereği yarı oranda artırılması talep edildi. Şüpheli Jale K.'nin 4 yıl 10 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2001172/doktoru-yaralayan-kadina-15-yila-kadar-hapis-istemiyle-dava-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.