CHP'li Murat Bakan'dan 'vatandaşların bilgileri internete sızdırıldı' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bütün bilgilerinin sorgulanabildiğini iddia ettiği bir internet sitesinin görüntülerini paylaşarak "Bu rezaletin sorumlusu kim?" diye sordu.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2022, Çarşamba - 13:27
CHP'li Murat Bakan'dan 'vatandaşların bilgileri internete sızdırıldı' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Bakan, bir internet sitesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait birçok kişisel bilgiye ulaşabildiği öne sürülen videoyu yayımladı. Murat Bakan, bilgilerin sosyal medya platformlarına satıldığını da sözlerine ekledi.

Paylaşımına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da etiketleyen Bakan, "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor.  İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bu bilgiler çalınmış mıdır? Satılmış mıdır?" ifadelerini kullandı. 

Bakan, tepkisini şöyle dile getirdi:

Bakan Soylu'ya istifa çağrısı

"E-devlette olması gereken bilgilere bir internet sitesinde VPN ile bağlantı kurup rastgele bir e-posta ile ulaşabilirsiniz. Sorgulama için ücret istiyor. Kredi kartından para yükleyip bu bilgiler satın alınabiliyor. Devletin elinde olması gereken tüm vatandaşların en mahrem bilgilerine nasıl ulaşılabilir? Devletin harim-i ismetine ikinci defa girilmiş oldu. Birincisi FETÖ’nün kozmik odaya girmesiydi ikincisi ise budur. Bunun sorumlusu Süleyman Soylu'dur biraz onurun varsa istifa et."

"Bilgilerimiz istihbarat örgütlerinin elinde"

"Bu bilgiler sadece bu internet sitesinde olsa iyi Telegram’da da ücret karşılığı kimlik, telefon sorgulaması yapan bir çok grup var. Bu çok önemli güvenlik sorunudur. Tüm bilgilerimiz uluslararası istihbarat örgütlerinin elinde anlamına da gelir."

Bakan'ın video ile birlikte paylaştığı ekran görüntüleri şöyle: 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2002474/chpli-murat-bakandan-vatandaslarin-bilgileri-internete-sizdirildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.