Bozdağ, "Kesinleşmiş bir siyasi yasak ve hapis cezası yoktur"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara ilişkin konuştu. Bozdağ, İmamoğlu'na dair, "Kesinleşmiş bir siyasi yasak ve hapis cezası yoktur" dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 15:28
Bozdağ, "Kesinleşmiş bir siyasi yasak ve hapis cezası yoktur"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı''na katıldı. Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu  üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hapisle cezalandırılmasını değerlendirdi.

"Kesinleşmiş bir siyasi yasak ve hapis cezası yoktur"

Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası için de "Hakimler görevlerinde bağımsızdır, kararlarını anayasaya göre alırlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kesinleşmiş hapis ve siyasi yasak yok. Böyle bir algı oluşturuldu. Bu karar karşı temyiz yolu açıktır, nihai karar sonra açıklanacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2004710/bozdag-kesinlesmis-bir-siyasi-yasak-ve-hapis-cezasi-yoktur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.