Baba Karabulut'un talebi reddedildi

13 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un, katil Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması talebi reddedildi.
Onur Çetinkaya
|
17 Aralık 2022, Cumartesi - 15:58
Baba Karabulut'un talebi reddedildi

Münevver Karabulut'un 3 Mart 2009 günü buluştuğu Cem Garipoğlu’nun Bahçeşehir’deki evinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Münevver’in cesedi çöp toplayıcı bir kişi tarafından İstanbul Etiler’de bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunmuştu. Başı gitar kutusunda bedeni ise valizde bulunan Karabulut cinayetiyle ilgili olarak aranan sevgilisi Cem Garipoğlu ise cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu.

Cezaevinde intihar etti 

17 Eylül 2009 günü avukatıyla birlikte teslim olan Garipoğlu, “Çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış,10 Ekim 2014 tarihinde de Silivri'deki kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulunmuştu. Yapılan incelemede Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği açıklanmıştı.

Mezarı açılsın talebi 

Olaydan 197 gün sonra avukatı tarafından polise teslim edilen Cem Garipoğlu, 5 yıl sonra cezaevinde intihar etti. İntihar eden Cem Garipoğlu’nun geride bıraktığı bir çok soru işareti, ölümüyle ilgili de şüpheler uyandırdı. 12 yıl sonra Garipoğlu ailesi anne ve 3 çocuğu ile Münevver’in kanı bulaştığı ‘kanlı koltuk’ üzerinde gülerek poz vermesi, Cem Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili yeniden şüpheleri ortaya çıkarttı. Kanlı koltuk pozundan sonra baba Süreyya Karabulut “Cem’in mezarının açılmasını istiyoruz” diye açıklamada bulundu.  Bir süre daha sessiz kalan baba Süreyya Karabulut geçtiğimiz günlerde yeniden harekete geçti. Cem Garipoğlu’nun ölmediğini ve kaçırıldığı yönde şüpheleri bulunan baba Karabulut'un isteği üzerine avukatı tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Talep reddedildi

Savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2009226/baba-karabulutun-talebi-reddedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.