Prof.Dr. Özgenç: “YSK Başkanı görevden alınmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı konusunda bir araştırma yaptığı ve kanaatinin oluştuğunu açıklayan YSK Başkanı ile ilgili tartışmalara yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nun mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten sert tepki geldi. Özgenç, "YSK Başkanı görevden ayrılmalı, hatta görevden alınması gerekiyor" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Aralık 2022, Salı - 11:56
Prof.Dr. Özgenç: “YSK Başkanı görevden alınmalı”

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muharrem Akkaya’nın görevden ayrılması veya alınması gerektiğini söyledi.

Prof.Dr.Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda YSK Başkanı Akkaya’nın son yaptığı açıklamalara şu sözlerle tepki gösterdi.

"YSK Başkanı’nın görevinden ayrılması ve hatta alınması gerekir"

"Yüksek Seçim Kurulu Başkanının, görevinin gereklerine aykırı olarak kamuya yaptığı açıklamalar dolayısıyla bir an evvel bu kurumdaki görevinden ayrılması ve hatta, alınması gerekir. Bir kamu görevlisi, mensubu olduğu kurumun güvenilirliğini sarsacak davranışlarda bulunamaz."

YSK Başkanı Akkaya ne demişti?

YSK Başkanı Akkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili bir soruya "Bir kanaatim var. Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Görüşüm oluştu. Bununla ilgili sürekli yazılanları okuduk" yanıtını vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2015684/profdr-ozgenc-ysk-baskani-gorevden-alinmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.