Demokrat Parti, sahaya indi! “Yeter Söz Milletindir” sloganıyla halk buluşmaları

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanlığı Yeter Söz Milletin temasıyla ilçelerde halkla buluşuyor. Bunların ilki “Yeter Söz Milletin Yeter Siz Yenimahalle’nin” sloganı ile yapıldı. DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “Devleti bitirdiler, tenceredeki bir kaşık aşımıza göz diktiler. Tencereler önce ufaldı, şimdi hepten boşaldı. Süleyman Demirel’in dediği gibi Boş Tencere iktidarı götürür” dedi.
Ecem Çetin
|
23 Aralık 2022, Cuma - 17:10
Demokrat Parti, sahaya indi! “Yeter Söz Milletindir” sloganıyla halk buluşmaları

Demokrat Parti Ankara’da sahaya indi.

“Yeter Söz Milletindir” sloganıyla halk buluşmalarını başlatan Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığı ilk toplantısını Yenimahalle’de gerçekleştirdi.

Toplantıda söz alan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, "Yeter söz Yenimahalle'nin. Bu güzel fikir için İl Başkanımız sayın Erkin Delikanlı ve Yenimahalle İlçe Başkanımız Şeref'e beye teşekkür etmek istiyorum. " ifadelerini kullandı. 

“Yeter Söz Yenimahalle’nin” denilen programda konuşan DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “Günün en karanlık zamanı gün doğumuna en yakın olan zamanıdır aynı zamanda. Ülkede her yer zifiri karanlık. Merak etmeyin, endişe etmeyin. Aydınlığa bir adım kaldığındandır. Umudun meşalesini Yenimahalle’den yakıyoruz. Umudu yaymaya Ankara’yı aydınlatmaya var mısınız? Karanlığı yırtıp atmaya, başkenti ayağa kaldırmaya var mısınız?” dedi.

“Mutfaklar yanıyor”

Ekonomik gidişatı eleştiren Delikanlı, 2018 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Verin kardeşinize yetkiyi görün doların halini” dediğini belirterek “Dedi de ne oldu? Dolar 19 lira oldu” ifadesini kullandı.

Delikanlı, “Enflasyon TÜİK rakamlarıyla bile yüzde 80 ama ENAG rakamlarıyla yüzde 180, Ayşe teyzenin hesabıyla yüzde 300 yüzde 300. Ateş pahası her yer. Mutfaklar yanıyor. Maaşlar daha bankaya yatar yatmaz bitiyor. Millet borçla geçinmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“Boş Tencere iktidarı götürür”

Erkin Delikanlı şöyle devam etti:

“Geride bıraktıkları mazlumlar, mağdurlardır. Devleti bitirdiler, tenceredeki bir kaşık aşımıza göz diktiler. Tencereler önce ufaldı, şimdi hepten boşaldı. Biz de sürekli günah keçisi arayan, bir gün çiftçiye bir gün esnafa bir gün bürokrata saydıran, ama kendisi hiçbir eleştiriyi üstüne alınmayan, halktan kopan saray ve şürekasına buradan boş tencere gönderiyoruz. Süleyman Demirel’in dediği gibi Boş Tencere iktidarı götürür. Var mısınız mutfakları bile bize dar eden bu iktidarı götürmeye Var mısınız bu gidişata itiraz etmeye. Diyoruz ki; AKP sebep fakirlik sonuçtur! Zam zulme dönüştü, tepkiler de sandıkta isyana dönüşecek. Tarihe not düşüyorum: AKP 2023’te hezimete uğrayacak!”

“Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun dimdik arkasında duracağız”

DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, emekliler bayramda ikramiye alıyorsa, asgari ücret yıl ortasında güncelleniyorsa, 3600 ek gösterge çıktıysa, KYK borçları ana parayla sınırlandırıldıysa hepsinin altılı masa sayesinde olduğunu ifade etti.

Delikanlı sözlerini şöyle tamamladı: 

“Yenimahalle yeni bir geleceğin kapısını aralıyoruz, 25 ilçemizi tek tek gezeceğiz
İnşallah sandıkta AKP’yi de işbirlikçilerini de ezeceğiz. Bizi küçümsüyor görünen ama içten içe endişe edenlerin korkularını gerçek edeceğiz. Altılı masaya sonuna kadar sahip çıkacağız. Masadaki genel başkanlarımız gibi biz de halk olarak sahada kucaklaşacağız. Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun dimdik arkasında duracağız. Bu karanlığı yırtıp atacağız. Yeter Söz Milletin, Yeter Söz Yenimahalle’nin!”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2023270/demokrat-parti-sahaya-indi-yeter-soz-milletindir-sloganiyla-halk-bulusmalari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.