Erkin Delikanlı'dan Mansur Yavaş'a destek! ''Gayette iyi yapıyor''

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, seçim çalışmalarına katıldığı için Mansur Yavaş'a gelen eleştirilere yönelik, "Mansur Yavaş seçim kampanyası boyunca maaş almayacağını beyan etti. Buyursunlar bakalım bakan beyler almasalar ya maaşlarını. Mansur bey gayette iyi yapıyor. İnsanlar yönetici, liyakat görsün. Bırakın Türkiye tanısın onları" dedi.
Ecem Çetin
|
04 Mayıs 2023, Perşembe - 13:55
Erkin Delikanlı'dan Mansur Yavaş'a destek! ''Gayette iyi yapıyor''

Erkin Delikanlı, Ankara Masası Arka Plan programında Ersin Küçükbarak'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Delikanlı, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına katılmasıyla ilgili gelen eleştirileri değerlendirdi. 

"Seçim kampanyasına katılması kadar doğal bir şey yok ki"

Erkin Delikanlı, "Mansur bey, son dönemde özellikle dünyada çok önemli ve çok prestijli ödüllerden birini aldı. Neyi aldı? Şeffaf belediyecilik şeffaf yöneticilik ödülünü aldı. Mansur bey, gittiği yerlerde aslında vatandaşa şunu gösteriyor; Biz, Ankara yönetimine geçtikten sonra hesap verebilir ve şeffaf bir belediye olduk. Dolayısıyla bu enerji ve sinerji, bu birliktelik bu şehirlerde de, tüm Türkiye'de de şeffaflık gelecek, hesap verilebilirlik gelecek bunu anlatıyor. Ayrıca bu seçim kampanyasında cumhurbaşkanı yardımcısı seçildikten sonra kesin olacağı netleşen birinin seçim kampanyasına katılması kadar doğal bir şey yok ki." ifadelerini kullandı. 

"İnsanlar yönetici, liyakat görsün"

Demokrat Partili Delikanlı şöyle devam etti;

"Şunu niye tartışmıyorlar, örneğin bakanların yüzde 98'i milletvekili adayı oldu. Hepsi seçim bölgesine gidiyor. O zaman bakanlıklarını yönetemiyor mu bu arkadaşlar? Bunu sorgulayalım. İkincisi kimin parası ile seçim kampanyası yapıyorsunuz? Makam araçlarınızla mı gidiyorsunuz oraya yoksa bireysel araçlarınızla mı gidiyorsunuz? Mesela Mansur Yavaş seçim kampanyası boyunca maaş almayacağını beyan etti. Buyursunlar bakalım bakan beyler almasalar ya maaşlarını. Gitmeseler ya makam araçlarıyla seçim bölgelerine. Bakanlığın bütçeleriyle seçim kampanyası yürütmeseler ya hadi onu görelim. Böyle bir dünya var mı? Kendileri yapınca mübah, birileri memleket adına bir şey yapınca o suçlu konumunda. İşte yine siz- biz ayrımı maalesef. Mansur bey gayette iyi yapıyor. Ankara'yı nasıl yönetiyorsam, Millet İttifakı'nı da Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber üzerine düşen görev ve sorumlulukları da böyle güzel yöneteceğini anlatıyor. İnsanlar yönetici, liyakat görsün. Bırakın Türkiye tanısın onları "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081017/erkin-delikanlidan-mansur-yavasa-destek-gayette-iyi-yapiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.