Hamza Dağ, "En güçlü adaylarını bulup çıkarsınlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milyonların merakla beklediği EYT'den seçim hazırlıklarına, başörtüsüne anayasal güvence getirecek anayasal düzenlemeden altılı masaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
27 Aralık 2022, Salı - 13:13
Hamza Dağ, "En güçlü adaylarını bulup çıkarsınlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.

2022 yılının son Kabine Toplantısının ardından kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz gazına ilişkin yeni müjde verdi.

Erdoğan,  son keşifle beraber Karadeniz'de gaz rezervi 710 milyar metreküpe ulaştığını açıkladı.

Hamza Dağ, cumhurbaşkanının açıklamasını değerlendirdi. 1 trilyon dolar noktasında bir keşif sağlandığını belirtti. Dağ, Mart sonu itibariyle inşallah evlerimize gelecek diye konuştu.

İmamoğlu davası

31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır dediği için, YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza hakkında konuşan Dağ, "Karar üzerinden bir mağduriyet oluşturmak istiyor." ifadesini kullandı.

Hamza Dağ, İstanbul seçimlerinin yenilenebilir mi sorusuna ise, "Muhalefetin önerisi varsa bütün illeri konuşalım. Siyaseten konuşulacak bir konu değil." dedi.

"En güçlü adaylarını bulup çıkarsınlar"

Altılı masanın adayının henüz netlik kazanmamasını  değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı " Onların adaylık meselesi bizi ilgilendirmiyor. En güçlü adaylarını bulup çıkarsınlar." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu akşam sürpriz bir görüşme gerçekleştirecek. İki liderin arasından Saraçhane buluşmasının ardından bir süredir  kriz olduğu ileri sürülmüştü.

Dağ, Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine dair ise,  Bu kadar sözden sonra yüz yüze bakmaları manidar açıklamasında bulundu. Görüşme ve altılı masaya ilişkin Hamza Dağ, "Daha seçime gitmeden aralarında kavga çıktı." dedi. 

Seçim tarihi açıklaması

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihine değinen Hamza Dağ, "Biz kendi kurumlarımızda herhangi bir karar almadık. Şu an seçim tarihi 18 Haziran 2023" diye konuştu. 

"Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz"

Asgari ücretin belli olmasının ardından ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz.
En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Çalışma Bakanlığımız süreci yönetiyor." dedi.

EYT'de yaş kriteri olacak mı?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği bir diğer konu olan EYT ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı En ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir husus,milletimizin maksimum memnuniyetini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2026965/hamza-dag-en-guclu-adaylarini-bulup-cikarsinlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.