Kılıçdaroğlu," Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP'ye hazine yardımının kesilmesine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ben dahil dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz"dedi. CHP lideri MHP lideri Bahçeli'ye de konuşması üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, " Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 13:52
Kılıçdaroğlu," Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastı hakkında konuşmasına yanıt verdi.

" Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin"

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastı hakkında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün çıkmış bağırıyor, bağır. Daha çok bağırırsın. Sinan Ateş bizim de evladımızdı. CHP, kardeşinizin hakkını savunacaktır. Bu benim sorumluluğumdur. Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin. Mafyayla fotoğraf vere vere yanındakilere yanlış mesaj verdiler. Bir şehit var, bu kan yerde kalmayacak,  Biz Sinan'ın kızlarına mutlaka adaleti getireceğiz." dedi.

"Siyaset askerin işi değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kapı kapı dolaşıp yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik konuşmasını alkışlamışlardı.

Kılıçdaroğlu bir kez daha o görüntüye dair grup meclis kürsüsünden tepki gösterdi.Kemal Kılıçdaroğlu," Devleti çürüttüklerini dün gördük. Yalan, dolan, küfürü alkışlayan askerler. Şahsen umurumda değil. Ama devlet açısından çürümüşlük göstergesidir. Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir." ifadelerini kullandı.

"Ben dahil dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz"

Kılıçdaoğlu, iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP'ye hazine yardımının kesilmesine ilişkin konuştu.

Demokrasilerde siyasal partiler kapatılmaz. Çünkü hangi partinin iktidar olacağını egemen güçler değil, bizzat halk karar verir diye konuşan Kılıçdaroğlu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle yapılacak olan görüşmeye ilişkin ise, "Korkmuyoruz, inandığımız yolda yürüyoruz." dedi.

Dokunulmazlıkla ilgili sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu iktidara yönelik sert konuştyu," CHP'lilerin, milletvekillerin, ben dahil dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz.Biz kul hakkı yemedik ki korkalım. Yargılayın. Sizler gibi değiliz. Bu ülkeye hesap verilecekse hesap vermekten de korkmayız" açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi'nin hazine yardımının kesilmesine tepki gösteren CHP lideri,  "Hazine yardımını kesmek gibi demokrasi dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz. ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2052001/kilicdaroglu-yaninda-azmettiricileri-barindiriyorsun-teslim-edeceksin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.