Kılıçdaroğlu, "Dezenformasyon yasasını AYM'ye götüreceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin grup toplantısında konuştu. Dezenformasyon yasası ve ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
18 Ekim 2022, Salı - 14:02
Kılıçdaroğlu, "Dezenformasyon yasasını AYM'ye götüreceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"Dezenformasyon yasasını AYM'ye götüreceğiz"

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğüne giren ''dezenformasyonla mücadele düzenlemesi'' tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir taraftan bu tür acıları yaşarken bir de dezenformasyon yasası geçirdiler. Gazeteci özgürce eleştirecektir. Hatamızı, eksiğimizi görelim. Araştırarak, soruşturarak yazması lazım. dezenformasyon yasası AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla kabul edildi. 29'uncu madde için yürütmeyi durdurma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne, sonra da tümünün iptal için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz" 

"Senin aklın da vizyonun da bana yetmez"

Amerika Birleşik Devletleri'ne ziyaretine ilişkin tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu," 
ABD'ye gittim, her kafadan bir ses. Önce 'Niye, hangi gerekçeyle gideceksin' diye bir sor. Siz ülkeyi yönetmeye talipseniz sizin bir vizyonunuz, hedefiniz ve hayalinizin olması lazım. Bunların vizyonu cebim nasıl dolar vizyonu. 21'inci yüzyıl bilim ve teknoloji çağıdır. Bunu inkar eden hiçbir devlet büyüyemez ve gelişemez. Bilim devrimi yaşıyoruz. Ne Erdoğan ne Bahçeli, ilk kez bilim ekonomisini benden duyuyorlardır. Sosyal bilgi ekonomisi kavramını hayat geçirmeliyiz. MIT'ye gittim, laboratuvarlarını gezdim, hocalarıyla görüştüm. Dünyanın bir numaralı üniversitesine gidip teknoloji ve bilimdeki devrimsel gelişmeleri görmek neredeyse suç oldu. Bilimle iş dünyası arasındaki ilişkiyi gördüm. Yani sen bana niye gittin oraya diyemezsin. Senin aklın da vizyonun da bana yetmez. Millet çip üretiyor, bunlar ne diyor. Hiçbir şeyi kontrol edemiyorlar." açıklamasını yaptı.

MHP lideri Bahçeli'ye yanıt 

Kılıçdaroğlu kendisini ABD'ye ziyaret ettiği için eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi.

CHP lideri, " Sevgili Bahçeli, ben seni ABD'ye davet ediyorum. Uçak biletini ben alacağım. Boston'a gideceğiz. Orada bütün masraf bana ait. Ertesi sabah ben New York'a hangi saatte gittiysem aynı araçla gideceğim. Beraber binelim Boston'dan New York'a gidelim. Manhattan adasına gidelim. Orada giden para fakir fukaranın parasıdır. Benim oraya gidiş nedenim, o ve ailesi milyon dolarla oynuyor. Önce onu konuşalım. Tekrar oradan Washington'a gideriz. Yanına da hani senin 17/25'i gösteren saat var ya onu al." diye seslendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1843093/kilicdaroglu-dezenformasyon-yasasini-aymye-goturecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.