Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak ikinci çıkış!

"Cumhurbaşkanı, imza yetkisini Altılı Masa liderleriyle paylaşacak" açıklaması hâlâ konuşulmaya devam eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan yine tartışma yaratacak yeni bir açıklama geldi.
Mevlüt Peker
|
11 Ocak 2023, Çarşamba - 22:29
Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak ikinci çıkış!

“Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” açıklaması günlerce tartışılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu, 6'lı masanın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayının seçilmesi durumunda imza yetkisine ilişkin soruya yanıt verirken araya giren Mehmet Akif Ersoy, "Cumhurbaşkanı, altılı masa mutabakatı dışında karar veriyorum derse?.." şeklinde ön cümle oluşturarak Davutoğlu'ndan devamını getirmesini bekledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı, cümleyi "Dediği anda kriz çıkar. O Cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ve ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır.” şeklinde tamamladı.

İmza yetkisi ile ilgili ilk açıklaması, "koalisyon dönemlerinde yaşanan sorunlardan daha fazlasını getireceği" gerekçesiyle eleştirilen Ahmet Davutoğlu'nun "kriz" ve "erken seçim" vurgusu şimdiden sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

"Kriz" ve "erken seçim" kavramlarının koalisyonlar döneminin en çok öne çıkan kavramları olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, Davutoğlu'nun zikrettiği formül ile Türkiye'nin koalisyonlar dönemini aratacağı yorumunda bulundular.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2054419/ahmet-davutoglundan-cok-konusulacak-ikinci-cikis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.