Muharrem İnce'den Kemal Kılıçdaroğlu'na destek

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Aday Kılıçdaroğlu olursa kazanmasını ister misiniz?' sorusuna "Ben kazanamazsam Kılıçdaroğlu kazansın isterim" ifadeleriyle yanıt verdi.
Ankara Masası
|
04 Şubat 2023, Cumartesi - 11:42
Muharrem İnce'den Kemal Kılıçdaroğlu'na destek

2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olan daha sonra ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in konuğu olan İnce "6'lı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu olursa kazanmasını ister misiniz?" sorusuna kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olacağını belirterek başlayan İnce " Ama benim hazine yardımım yok, holdinglerim yok arkamda. 100 bin vatandaşımız bana imza verirse, millet para alacak aday olmak için biz 1 milyona yakın para vereceğiz. İşimiz zor ama imkansız değil. Ben kazanamazsam Kılıçdaroğlu kazansın isterim" yanıtını verdi.

" Diğer partiler pastadan pay kapma telaşında"

6'lı Masa'nın aday belirleme sürecine ilişkin de konuşan Memleket Partisi lideri "2 bin 300 vaadi olanların bir adayı olacaktır, herhalde 15 Mayıs'a bırakmayacaklardır. Karşılıklı birbirlerine ayar veriyorlar. Yardımcılar üzerinden ayar veriyorlar. Bu karşılıklı restleşme. Diğer partiler de pastadan pay kapma telaşında. CHP ve İYİ Parti'yi ayrı tutuyorum, bizim anketimiz var, aldığımız oy diğer 4 partinin aldığı oydan daha fazla. Güvenilir bir araştırma." dedi.

Altılı masaya katılıp katılmayacağı sorusuna da yanıt veren İnce, "Davet yok, böyle bir beklentim de yok." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2066042/muharrem-inceden-kemal-kilicdarogluna-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Süheyla cetin
24 Mart 2023, 16:49
Muharrem İnce CHP yle birleşmesi çünkü tek başına kazanamaz