Promosyon parası deprem bölgesine gönderilir mi?

İslami Yazar İhsan Şenocak, "Promosyon parası deprem bölgesine gönderilir mi?" sorusuna promosyonun faiz olduğuna dikkat çekerek "Lakin depremle zaruret hali oluştuğundan haram mübaha döner" yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
07 Şubat 2023, Salı - 15:11
Promosyon parası deprem bölgesine gönderilir mi?

Tüm Türkiye iki depremle felaketi yaşayan 10 ile yardım göndermek için seferber oldu. İl ve ilçe belediyeler, AFAD koordinasyonunda toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyor. Ayrıca AFAD açtığı hesaplar üzerinden yardımları kabul ediyor.

81 milyon tek yürek yürek olmuş bölgeye yardım ulaştırmaya çalışırken, İslami Yazar İhsan Şenocak'a "Promosyon parası deprem bölgesine gönderilir mi?" sorusu yöneltildi.

"Haram mübaha döner"

Şenocak bu soruya "Daha önce de beyan ettiğimiz gibi promosyon faiz gibidir. Lakin depremle zaruret hali oluştuğundan haram mübaha döner. AFAD gibi kuruluşların hesabına yatırarak promosyonları kardeşlerimize mutlaka gönderin" yanıtını verdi.

Zekat gönderilir mi?

Şenocak " Deprem bölgesine zekat göndermek caiz mi?" sorusunu ise " Caizdir. Zekat hesabı olan ya da temlik şartına riayet eden yardım kuruluşları vasıtasıyla zekatlarınızı deprem bölgesindeki kardeşlerimize göndermeniz çok makbul bir amel olur." diye yanıtladı

Promosyon parası nedir?

Banka promosyonu, bankların maaşları belirli süre içerisinde maaşlarından kendi şubelerinden alınması karşılığında yaptığı ödemedir. Ödemeler belirli anlaşmalar çerçevesinde yapılıyor. Yapılan ödeme dışında maaş müşterilerine ücretsiz bir şekilde kredi kartı, havale ve eft yapma hakkı gibi haklar verilir. Uygulamalar şirketlerin bankalarla yaptığı anlaşmalara göre değişiklik gösterir.

Promosyon caiz mi?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, "Banka Promosyonu caiz midir?" sorununa ilişkin şu açıklamada bulunmuştu:

 Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067100/promosyon-parasi-deprem-bolgesine-gonderilir-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.