Hatay'da deniz seviyesi yükseldi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sular ilçenin içlerine doğru ilerledi.
Ankara Masası
|
07 Şubat 2023, Salı - 16:04
Hatay'da deniz seviyesi yükseldi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından İskenderun'da ilginç görüntüler kayıtlara geçti.

İlçede bir taraftan kurtarma çalışmaları sürerken, deniz seviyesi ise yükselmeye başladı.  Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda sahilden iç kısma doğru yaklaşık 200 metrelik su birikintileri oluştu.

Suyun araçların teker boyuna kadar geldiği görüldü. Denizdeki yükselme nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

Polisler, sürücüleri başka yollar yönlendirdi.

Depremin ardından tsunami tehlikesi var mı?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tsunami tehlikesine ilişkin açıklama yaptı.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Tsunami nedir?

Tsunami, Japoncada liman dalgası anlamına gelen okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, gök taşı düşmesi, deniz altındaki nükleer patlamalar, volkan patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgasını temsil eder.   

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067110/hatayda-deniz-seviyesi-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.