Alperen Ocakları yaşam normale dönünceye kadar bölgede kalacak

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Av. Samet Bağcı, AFAD ile entegreli ekiplerin binin üzerinde gönüllüyle birlikte bölgede arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını, bölgeye ilk 3 günde 100'ün üzerinde insani yardım tırı gönderdiklerini belirterek, yaşam normale dönünceye kadar bölgede olacaklarını belirtti.
Zeliha Demirci
|
12 Şubat 2023, Pazar - 21:42
Alperen Ocakları yaşam normale dönünceye kadar bölgede kalacak

Av. Samet Bağcı, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Merkez koordinesinde, depremin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerin AFAD ile akredite edildiğini ve ivedilikle bölgeye intikal ettirildiğini, binden fazla gönüllüsü ile 10 ilde Arama Kurtarma faliyetlerine katıldığını bildirdi.

"Onlarca vatandaşımızın canlı olarak enkazdan çıkartılmasına vesile olan arama kurtarma ekiplerimiz hala enkaz bölgesinde çalışmalarına devam etmektedir." diyen Samet Bağcı, "Bunun haricinde süreç içerisinde yine çağrımız üzerine bölgelere sevk edilen binden fazla gönüllümüz ile insani yardım faaliyetlerimiz hızla başlamış, merkezden en uzak köylere uzanacak şekilde şekilde, bölgedeki 10 ilimizin her birinde koordinasyon dahilinde insani yardımlarımız depremzedelerimize ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Sadece ilk 3 gün içerisinde 100’ün üzerinde insani yardım tırımız bölgeye ulaştırılmış olup, hala onlarca aracımızın her gün bölgelere sevki gerçekleştirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Bağcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yaralar tamamen sarılıp, bölgedeki yaşam normale dönene kadar, var gücümüzle sahada olmaya devam edeceğiz. Alperen Ocakları dün olduğu gibi bugün de devletinin ve milletinin yanında olmuş ve daima yanında olmaya devam edecektir. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. İnşallah milletimizle omuz omuza vererek bu günleri hep birlikte atlatacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068680/alperen-ocaklari-yasam-normale-donunceye-kadar-bolgede-kalacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.