“Belediye Başkanı evi hasar gördü eleştirisi yapan depremzedeyi gözaltına aldırdı” iddiası

AK Parti'li Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun, sosyal medya üzerinden video paylaşıp belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren bir vatandaşı gece yarısı çadırında uyurken gözaltına aldırdığı iddia edildi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 12:16
“Belediye Başkanı evi hasar gördü eleştirisi yapan depremzedeyi gözaltına aldırdı” iddiası

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili vurdu.

Binlerce bina yıkılırken on binlerce bina hasar aldı.

Pek çok vatandaş oturduğu binalardaki hasarı ellerindeki cep telefonlarıyla kayda aldı.

Depremzede bir vatandaş da Şahinbey belediyesi tarafından yaptırıldığı belirtilen binadaki hasarın görüntülerini paylaşarak sosyal medyadan eleştiride bulundu.

Bunun üzerine eleştirilerde bulunan depremzede vatandaşın gittiği köyde kaldığı çadırda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alındığı iddia edildi.

Depremzede vatandaşın avukatı, müvekkilinin depremzede olduğuna işaret ederek, köyünde sığındığı çadırda bulunup gözaltına alındığını ifade etti.

Avukat “Bu durumun vicdani hiçbir açıklaması olamaz. Nitekim ifadede de bu hususu zaten belirttik. Savcı beyle yaptığımız görüşme çerçevesinde vermiş olduğumuz ifade çerçevesinde müvekkilin salıverilmesine karar verildi. Depremzede bir vatandaşın evine girebilecek bir pozisyonu yokken ve daha sonra sunulacak kayıtlardan da görüleceği üzere binası ciddi anlamda hasarlıyken müvekkili o eve tıkmak istemek en basit tabiriyle acımasızlıktır” dedi.

Müvekkilinin haksız olarak göz altına alındığını savunan avukat belediye başkanından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068779/belediye-baskani-evi-hasar-gordu-elestirisi-yapan-depremzedeyi-gozaltina-aldirdi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.