Süleyman Soylu'dan salgın iddialarına yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde şuanda herhangi bir salgının söz konusu olmadığını söyledi. Soylu "Binaların yüzde 40'ında hasar tespiti yapıldı. Antakya'daki her 2 konuttan 1'i yıkık" dedi.
Ankara Masası
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 10:59
Süleyman Soylu'dan salgın iddialarına yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. 

"Binaların yüzde 40'ında hasar tespit edildi. Delil toplanmadan enkaz kaldırılmıyor." diyen Soylu "Antakya'da iki konuttan biri yıkık." dedi.

Delillenmelerin bütün binalarda devam ettiğinin altını çizen Soylu "Bunlar yapılmadan herhangi bir enkaz kaldırılmamaktadır. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalara tespitimiz girilmeyeceği yönündedir. Yıkılmış, ağır hasarlı binaların etrafında kolluk kuvvetleri bulunmaktadır. Onlarca ekip taramalarına devam etmektedir. Binaların üzerine bir numaralandırma yapılıyor. Alınacak enkazlar da numunesi alınmış, karotu alınmış artık enkaz kaldırma ölçüsünde olan enkazlar olacaktır. Enkazlar kaldırıldığı sırada vatandaşlar orada bulunabilecek. Birtakım eşyaları olabilir diye orada olabilecekler. Enkaz sayısı fazla olduğu için enkaz başında bu süreç devam edecek." ifadelerini kullandı.

" Buradaki hayatiyet devam edecek"

Soylu, yeni binaların bir yıl içinde teslim edileceğini belirterek "Bu şehir bir daha kurulmayacak diyorlar. Bu şehirler sağlam zemin üzerinde vatandaşlarımızın şehri olarak devam edecektir. Şehrin nereye kurulacağına yönelik tespit ve değerlendirmeler yapıldı. Buradaki hayatiyet devam edecektir." diye konuştu.

Bölgede salgın hastalık olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Bakan Soylu, ekiplerin sahada tarama yaptığına dikkat çekti.

Bakan Soylu, deprem bölgelerine 200 bin çadır sevk edildiği ve büyük bölümünün kurulduğunu belirtirken, 200 bin çadırın daha bölgeye gönderileceğini ifade etti.

"Devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecek"

Yardım çalışmalarına ilişkin de konuşan Süleyman Soylu şunları söyledi:

"İyi niyetliler olduğu gibi aldığı desteği tam yerine ulaştıramayanlar, bunun istismarını yapmak isteyenler de olabilir. Bu konuda STK ile ilişkili genel müdürlüğümüz gerekli bütün denetimleri, ne almış, nereye gitmiş, ne olmuş, yarın öbür gün herhangi bir istismara mahal vermemek için yapmaktadır. Yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor, onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandı, bunun tamamen geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aynı istikamette olacağını söylemek isterim. Zaten bizim çalıştığımız dernekler var bunlar kendileri isterler 'bizi denetleyin, biz bu konuda milletimize, bağışçılarımıza karşı bir mahcubiyet içerisinde olmayalım" diye. Bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir."

"İhbarların yüzde 99'u boş"

Yağma iddialarına da değinen Soylu "Adıyaman’da Kahramanmaraş’ta Osmaniye’de bir yağma yok. Bu dedikoduları toplumun tamamında bir endişeye sevk etmek maksadıyla ortaya koymaya çalışıyorlar. Bize yapılan ihbarların yüzde 99’u boş çıktı." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069209/suleyman-soyludan-salgin-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.