Ahmet Ercan'dan Celal Şengör'e deprem tepkisi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün depremle ilgili açıklamalarına tepki göstererek "Gerçek bir bilim dalı değildir bu. Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır." dedi.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 12:14
Ahmet Ercan'dan Celal Şengör'e deprem tepkisi

Kahramanmaraş merkezli  7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklamalarını Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan eleştirdi.

Celal Şengör'ün 1999 depreminden sonrada bir takım açıklamalarda bulunduğu ifade eden Ercan, Şengör'ün uzmanlık alanı dışında konuştuğunu savundu.

Ercan "Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor." ifadelerini kullandı.

" Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır"

Celal Şengör'ün gerçek bir bilim adamı olamadığını ifade eden Ahmet Ercan "Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır." dedi.

" İstanbul’da yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin"

Şengör'le ilgili bir iddiayı da dile getiren Ercan şu ifadeleri kullandı:

"Hatta bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana.

Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi. Sonuçta Celal böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine.Sürekli olarak uçlarda durur. Kendi bilimsel alanında da böyle birici Celal."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069486/ahmet-ercandan-celal-sengore-deprem-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.