Bağış rakamı 50 milyar TL olarak anlaşılan Çamoluk Otomotiv'den düzeltme

“Türkiye Tek Yürek” Kampanyası, deprem afetinden etkilenen Türkiye’yi birleştirdi. Kampanyaya yardım yağdı. Ancak geceye bir yanlış anlama damgasını vurdu. 50 bin liralık yardım bağışçı tarafından eski parayla ifade edilince 50 milyar lira oldu. Şirketten yapılan düzeltme açıklamasında "Allah rızası için yardım yaptık. Reklam gibi bir niyetimiz yok" denildi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 13:49
Bağış rakamı 50 milyar TL olarak anlaşılan Çamoluk Otomotiv'den düzeltme


Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 11 ili vurdu.

On binlerce insanımızı kaybettiğimiz depremde on binlerce bina yıkıldı ya da hasar gördü.

Depremin faturası ağırdı.

Tüm Türkiye depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Televizyonlar “Türkiye tek yürek” sloganıyla yardım kampanyası yaptı.

Canlı yayında 115 milyar liranın üzerinde yardım toplandı.

Bu yayına bir yanlış anlama damgasını vurdu.

Yeni Çamoluk Otomotiv'den 50 milyar TL bağış

Kiminin kumbarasını kiminin emekli maaşını bağışladığı kampanyada dev kuruluşlardan da dev bağışlar geldi.

Yeni Çamoluk Otomotiv’den bağlanan konuk da 50 milyar TL bağış açıkladı.

Merkez Bankasının bile 30 milyar lira bağışladığı noktada bu hayırsever de merak konusu oldu. Ancak kısa süre sonra bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı anlaşıldı.

"Rakamı yanlış telaffuz etti"

Yeni Çamoluk Otomotiv’den bağış açıklaması geldi. Firma adına Türkiye Tek Yürek Kampanyası’nı arayan Hamit Duras’ın yeğeni Bayram Duras konuya açıklık getirdi.

Yeni Çamoluk Otomotiv'in bir aile şirketi olduğunu belirten Bayram Duras, "Hamit bey bizim büyüğümüz, amcamız. Normalde iş yerine de pek gelmez. Telefonda rakamı yanlış telaffuz etti ne yazık ki." dedi.

"50 milyar TL değil, 50 bin TL"

Bağışın 50 Miyar TL olarak telaffuz edilmesinin ardından kanalı yeniden arayarak rakamın düzeltilmesini istediklerini belirten Duras, "Biz ne 50 milyar TL, ne de 50 milyon TL değil, sadece 50 bin TL bağışladık" şeklinde konuştu.

"Hocamın anlaması gerekirdi"

Canlı yayında 50 Milyar TL'lik bağışı açıklayan İlahiyat Profesörü Mustafa Karataş'ın, amcası Hamit Duras ile kapı komşusu olduklarını belirten Bayram Duras, "Amcamız yaşı dolayısıyla rakamı eski para ile düşünerek ifade etmiş. Bugün biz bile bir rakam telaffuz ederken altı sıfır atılmadan önceki haliyle ifade ediyoruz. Amcam canlı yayında 50 Milyar TL deyanlış telaffuz,yince hocamız 'emin misin' diye üstelemiş, halbuki hocamın bunu anlaması gerekirdi." dedi.

"Merkez Bankası'nın 30 Milyar TL verdiği yerde, biz nasıl 50 Milyar TL verelim"

50 Milyar TL'nin kendileri için çok büyük bir meblağ olduğunu ifade eden Duras, "Merkez Bankası’nın 30 Milyar TL verdiği yerde, Ziraat Bankası'nın ya da Koç Holding'in 2-3 Milyar TL verdiği yerde biz nasıl bu paraları verelim" diye konuştu.

"Reklam gibi bir amacımız yok"

Duras, canlı yayındaki yanlış anlaşılmanın bu kadar büyük bir reaksiyon alacağını tahmin edemediklerini belirterek, "Bizim ne reklam amacımız var, ne de başka bir niyetimiz var. Biz Allah rızası için bunu yaptık. Amcam orada büyüğümüz olarak, iyi niyetiyle bu kampanyayı aramış. Bu kadar gündeme geleceğimizi bilemezdik. Biz de şok içindeyiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069529/bagis-rakami-50-milyar-tl-olarak-anlasilan-camoluk-otomotivden-duzeltme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.