Şırnak Valisinden işçi ve memura bağış çağrısı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, deprem bölgelerine yardım amacıyla memur ve işçilerden bir aylık maaşlarını bağışlamasını istedi. Bilgin, açıklamasında "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Şubat 2023, Salı - 10:00
Şırnak Valisinden işçi ve memura bağış çağrısı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında bölgede koordinatör olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

42 bin nüfuslu ilçenin depremde çok zarar gördüğüne işaret eden Bilgin, ilçe ve köylerde arama kurtarma çalışmalarının bittiğini dile getiren Vali Bilgin, konteyner ve çadır kentlerin kurulduğunu kaydetti.

“Devlet milletiyle, millet devletiyle buradaydı”

Vali Bilgin, " Devlet milletiyle, millet devletiyle buradaydı. Biz neler yaptık soracak olursanız. Öncelikle can güvenliği başta olmak üzere yemek, çadır, günlük ihtiyaçları plan dahilinde yürüttük. Gelen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şu an itibarıyla 9 bine yakın çadır kuruldu. Köylere elektrik verildi, kömür, odun dağıtımları yapıldı. Mutfaklarımız binlerce kişilik yemek dağıtımı yapıyor. Bir haftada konteyner kent kuruldu. Jandarma, emniyet başta olmak üzere herkes çok çalıştı. Makine ekipman açısından herkes seferber oldu. 13 bin konut yapılacak. Evlerin yüzde 50'si ağır hasarlı, köylerin yüzde 40'ı yıkıldı. Depremin en zor kısmı enkazda insanları çıkartmak, bu yüzden iş makinesi vardı, ben de iş makinesini kullandım, yardım ettim. Bu ilçenin bir bölümü müze olacak” şeklinde konuştu.

“Herkes malının yüzde 10’unu bu süreç için bağışlasın”

Şırnak Valisi Bilgin daha sonra vatandaşlara “ Hepimiz malının yüzde 10’unu bu süreç için bağışlasınlar. Vatandaşlarımız gönül rızasıyla 10 liramız varsa 1 lirasını mutlaka bu sürece bağışlayalım. Hep beraber bu süreci ayağa kaldıralım 10 liramız 5 liraya düşmesin 10 liramız 20 lira olsun.” çağrısında bulundu.

“Memur, işçilerin hepsi bir aylık maaşını almasınlar”

Vali Bilgin şöyle devam etti:

“Ben diyorum ki bütün iş adamları, bütün bankalar, bütün memurlar –mesela memurların hepsi  bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız. Memur, işçilerin hepsi bir aylık maaşını almasınlar ben sayın bakanımızın bize sadece ve sadece bir duyuruyla birlikte reklam olması açısından değil örnek olması açısından kendi ilimdeki mülki idare amirleri ve Mardin Valimiz burada onun mülki idare amirleri hepsi bir aylık maaşlarını bağışladılar. Ben de 3 aylık maaşımı bağışladım.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070680/sirnak-valisinden-isci-ve-memura-bagis-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.