Stoltenberg'den toplantı açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mart ayında gerçekleştirilecek Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü bir toplantı konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
24 Şubat 2023, Cuma - 13:02
Stoltenberg'den toplantı açıklaması

Eylemlerin ardından Türkiye’yle görüşmelerle ilgili son durumu konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, tarafların üyelikle ilgili görüşmelerinin mart ayı ortalarında yeniden başlayacağını ifade etmişti.

Kristersson Türkiye diyaloğu ile ilgili,  "Görüşmeler için tarih de var, bu bir sır değil ancak onay bekliyoruz." diye konuştu.

Erdoğan ile mutabık kaldık 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci hakkında yeni açıklamalarda bulunan iki NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ülkenin üyelik sürecinde ilerleme gördüklerini söyledi.

30 NATO müttefikinden 28'inin katılım protokollerini onayladığını belirten NATO Genel Sekreteri, mart ayında yapılaması planlanan toplantıya değindi.

Türkiye'nin Finlandiya'nın üyeliğine olumlu baktığını, İsveç'le ilgili bazı konuların bulunduğunu aktaran Stoltenberg, Türkiye ile konuştuğunu aktardı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta Ankara'da iyi bir görüşme yaptım. Görüşmelerin tekrar başlaması ve mart ortasında NATO karargahında, benim himayemde Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında geçen haziranda imzalanan anlaşmanın uygulanması ve katılım sürecinin nasıl tamamlanacağı konusunda üçlü bir toplantı düzenlenmesi üzerinde mutabık kaldık."  dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071286/stoltenbergden-toplanti-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.