Türkiye'den Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Türkiye'den 1. yılında Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, savaşın baştan beri Türkiye tarafından reddedildiği, çatışmanın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü tesis edecek biçimde sonlanması için Türkiye'nin her türlü çaba ve desteği sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.
Mevlüt Peker
|
24 Şubat 2023, Cuma - 19:59
Türkiye'den Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın birinci yıl dönümünde, savaşın baştan beri Türkiye tarafından reddedildiği, çatışmanın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü tesis edecek biçimde sonlanması için Türkiye'nin her türlü çaba ve desteği sürdürmeye devam edeceği açıklamasında bulundu.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın 1. yıl dönümü hakkında yapılan yazılı açıklamada Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin bütün girişimlerine karşın Ukrayna'da tam bir sene önce bugün başlayan çatışmanın halen sürdüğü hatırlatıldı.

Ukrayna-Rusya savaşının ağır maliyetinin sadece Rusya ve Ukrayna'da değil bütün dünya genelinde kötü biçimde hissedildiğinin altı çizilen Dışişleri'nin açıklamasında, savaşın, müzakereler ve diyalog yoluyla kalıcı ve adil biçimde bir an evvel bitirilmesi gerektiğini her şart, durum ve platformda vurguladıklarını, İstanbul Tahıl Anlaşması başta olmak üzere benzer tüm girişimlerle çözüme yönelik çabalara destek olduklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, savaşın baştan beri Türkiye tarafından reddedildiği, çatışmanın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü tesis edecek biçimde sonlanması için Türkiye'nin her türlü çaba ve desteği sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071358/turkiyeden-rusya-ukrayna-savasina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.