Altılı masa aday belirlemek için toplanıyor

Altı masa 2 Mart'ta aday belirlenmek için toplanacak. Toplantı öncesi masadaki genel başkanlar kurmaylarını toplayarak durum değerlendirmesi yapacak.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2023, Cumartesi - 09:26
Altılı masa aday belirlemek için toplanıyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından ara verilen siyasi gündem yeniden ısınmaya başlıyor.

Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde altılı masanın adayını kim olacağı sorusu cevap ararken, masa ortakları 2 Mart'ta bir kez daha toplanacak.

Adayın belirlenmesi beklenen toplantı öncesi ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, liderleri ikinci kez ziyaret edecek.

CHP ve İYİ Parti lideri ise parti yetkilerini toplayacak.

Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Şubat Pazar günü partisinin milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştireceği öğrenildi. Deprem bölgesinde çok sayıda milletvekili bulunan Kılıçdaroğlu'nun toplantıyı online yapacağı ifade edildi.

Toplantıda seçim ve deprem bölgesindeki çalışmalar ele alınacak.

Aynı CHP Meclisi'nde seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması ihtimali değerlendirilecek. Bu toplantıda adayın kim olacağı ve geçiş süreci masaya yatırılacak. Toplantılarda Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesi ve 2 Mart'taki toplantıya bu şekilde katılması bekleniyor.

İYİ Parti'de üç toplantı

İYİ Parti'de de kritik altılı masa toplantısı öncesi görüşme trafiği yaşanacak.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin en üst yönetim organı olan Genel İdare Kurulu’nun yanı sıra Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekili grubu ile bir araya gelecek. Toplantılarda aday ve geçiş süreci yol haritası gibi konular ele alınacak.

Aday için YSK beklenecek

2 Mart'ta yapılacak toplantı ise aday belirlense bile kamuoyuna açıklanmayacağı tahmin ediliyor. Bir kaç daha toplantı yapılacağı kulislere yansıyor. Öte yandan adayı açıklamak için, YSK'nın seçim takviminin paylaşması beklenecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071419/altili-masa-aday-belirlemek-icin-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.