EYT’nin yasalaşacağı tarih belli oldu

EYT düzenlemesi deprem felaketi nedeniyle gecikmeli de olsa Meclis gündemine geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu yarın mesaiye başlarken ilk olarak EYT ile ilgili yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 10:29
EYT’nin yasalaşacağı tarih belli oldu

EYT düzenlemesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki çalışmaları tamamlanmıştı. Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda  7 Şubat’ta görüşmesi bekleniyordu. Ancak 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Meclis çalışmalarına ara verdi.

Milletvekilleri yaklaşık 3 haftadır afet bölgesinde çalışmalarına devam ediyorlar.

3 haftalık aranın ardından Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak. Öncelikli olarak EYT düzenlemesinin TBMM’de görüşülerek kabul edilmesi bekleniyor.

EYT düzenlemesinin TBMM’de yarın kabul edilmesi bekleniyor

AK Parti Meclis grubundan edinilen bilgiye göre, EYT düzenlemesinin Meclis açılır açılmaz görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Bu çerçevede, EYT teklifi yarın Genel Kurul'da ele alınacak.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe girecek olan EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

Sigortalılık süresi ve prim gün sayısını ilerleyen tarihlerde dolduracak olanlarla birlikte emeklilikte yaşa takılanlardan emekli olacakların sayısı, 4 milyon 800 bin kişiyi bulacak.

EYT düzenlemesinden kimler faydalanacak? EYT şartları neler?

EYT düzenlemesinden, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar faydalanacak.

Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071751/eytnin-yasalasacagi-tarih-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.