Kürşad Şahin:” Kızılay Başkanı derhal istifa etmelidir”

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Kızılay Genel Başkanı’nın önce AHBAP’a çadır satışı için “ahlaki ve yasal” dediğini sonra da haberim yoktu, kararı veren arkadaşlarımı eleştirdim” diyerek kendisiyle çeliştiğini belirterek Kerem Kınık’ın istifasını istedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Şubat 2023, Salı - 14:53
Kürşad Şahin:” Kızılay Başkanı derhal istifa etmelidir”

Kürşad Şahin yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde parti örgütü olarak başından bu yana özverili bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Hayırseverler aracılığıyla gelen tüm yardımların bölgeye gönderildiğini belirten Şahin, hepsinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getirdi.
Şahin, AFAD’ın hem müdahalede geç kaldığı hem de bölgeye yardıma koşan STK’ları organize etmekte sıkıntı yaşadığının altını çizdi.
Kızılay’ı da eleştiren Şahin, tarih boyunca doğal afetlerde lider yardım organizasyonu olan kurumun reflekslerini kaybettiğini kaydetti.
Şahin, Kızılay’ın bölgeye zamanında ve yeterli çadır ulaştıramadığını, sıcak yemek imkan ve kapasitesinin sınırlı kaldığını ifade etti.
AHBAP’a çadır ve gıda satışını ise skandal olarak niteleyen Şahin, Kızılay Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini sorumluluklarının gereği olarak istifaya davet etti.
Şahin, “Hükümet de, AFAD da, Kızılay da bu depremde enkaz altında kalmıştır. Basiretsizlik ve beceriksizlik yüzünden canlar yitirilmiş, derin acılar çekilmiştir. Bunda siyasi sorumluluğu olanlar dahil herkesin hesap vermesi gerekir. Kızılay Başkanı derhal istifa etmelidir” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072049/kursad-sahin-kizilay-baskani-derhal-istifa-etmelidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.