Kerim Rota: "Kim aday olsa kazanır noktasında değilim"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olsa kazanır düşüncesine katılmadığını belirterek, “Ortada duran yüzde 20’nin de mutlaka gönül rahatlığıyla oy vereceği bir programla ve vaatlerle gelmek lazım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 12:01
Kerim Rota: "Kim aday olsa kazanır noktasında değilim"

Kerim Rota, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Cumhur İttifakı'nın önemli bir zemini var"

“Aday kim olsa kazanır noktasında mısınız?” şeklindeki soruya “Değilim” diye yanıt veren Rota, “Kim olsa herhalde 40-41 dengeyi bulur. Ama mühim olan 50’yi bulmaktır. Yani sonuçta Cumhur İttifakı’nın neresinden bakarsanız bakın istediği kadar kötü yönetsin önemli bir zemini var. Ve bu zemin ilk seçimde kırılmayacak gibi görünüyor. Aynı şekilde Millet İttifakı’nın da iyi bir zemini var. Eğer biz siyaseti yüzde 40 oy almak için yapıyorsak kim olsa kazanır ama bu yüzde 50 alınması gereken bir seçim. Dolayısıyla ortada duran yüzde 20’nin de mutlaka gönül rahatlığıyla oy vereceği bir programla gelmek ve vaatlerle gelmek lazım” şeklinde konuştu.

Kerim Rota, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle hükümet ve devlet arasındaki ayrımın zayıfladığına işaret etti.

Rota, “Birçok insanımız için Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda devlet. Dolayısıyla devletin gücüne, devletin babalığına oy veren bir vatandaş çoğunluğumuzun da olduğunu kabul etmemiz lazım” ifadesini kullandı.

Gelecek partisi Genel Başkan Yardımcısı Rota şöyle devam etti:

“Hükümeti değiştirici bir seçim olacak ama blokları kırıcı bir seçim olmayacak”

“O yüzden bu seçimlerin oyun değiştirici yani oy kırılmaları anlamında oyun değiştirici bir seçim olacağını ben düşünmüyorum. Hükümeti değiştirici bir seçim olacak ama blokları kırıcı bir seçim olacağını düşünmüyorum.”

“Blokların kırılmasının bu seçimden sonra olacağını düşünüyorum”

“ Zaten anketler de bunu gösteriyor. Asıl bu blokların kırılmasının bu seçimden sonra olacağını düşünüyorum.”

“Şu anda bir atomizasyon dönemi içerisindeyiz”

“ Yani bizim, Ahmet Davutoğlu’nun deyimi ile, siyasette konsolidasyon dönemleri vardır, bir de atomizasyon dönemleri vardır. Biz şu anda bir atomizasyon dönemi içerisindeyiz. İşte yeni partiler kuruluyor, çeşitli fikirler, bir sürü parti seçime giriyor. Bu seçimden sonra bence kırılmayla beraber konsolidasyonun olması daha olası duruyor. Yani mesela o zaman Ak Parti’deki oy kaybının bence çok derinleştiğini görürüz.”


Kerim Rota, “Diyelim ki Kemal bey açıklandı. Kemal bey de mutabakata varıldı. 15 sandıkta Erdoğan karşısında kaybetmiş bir adayı 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın karşısında koymak bir risk değil mi?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

"Cumhuriyet Halk partisi olarak kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına girdiği bazı seçimlerde kaybetti, kazandığı seçim de oldu. 2019 İstanbul, Ankara seçimleri de bunun bir örneği.

Gürkan Zengin: Ülke genelinde birinci çıktığı seçim yok o manada söylüyorum.

İşte o yüzden altılı masa var, o yüzden Millet İttifakı var. Bu Bambaşka bir seçim. Zaten bu bir referandum. Referandum tipi bir seçim olacak. O yüzden bunun bambaşka bir seçim olduğunu , bambaşka oyuncularla, bambaşka oyuncuların katkı vereceği yepyeni bir kadro olduğunu söylemeliyim. Ben Galatasaraylıyım. Bu seneki Galatasaray ile 2 sene önceki Galatasaray’ı hiç karşılaştırmamak lazım bence."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2072224/kerim-rota-kim-aday-olsa-kazanir-noktasinda-degilim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.