Meral Akşener, GİK'i acil topladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve genel başkan başdanışmanlarını acil toplantıya çağırdı.
Mevlüt Peker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 20:59
Meral Akşener, GİK'i acil topladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için toplanan ancak karar çıkmayan altılı masa toplantısı sonrası GİK (Genel İdare Kurulu) üyeleri ve genel başkan başdanışmanlarını acil toplantıya çağırdı.

Meral Akşener daha önce, 6'lı masaya cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin gelmesi durumunda partisinin Genel İdare Kuruluna konuyu götüreceğini söylemişti. Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu üyelerini acil toplaması, 6'lı masaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin gelmiş olma ihtimalini yükseltti.

Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları bugün Saadet Partisi Genel Merkez binasında bir araya gelmiş ancak aday açıklanmamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın imzasıyla yapılan ortak açıklamada, "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." denilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072505/meral-aksener-giki-acil-topladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.