Afet konutları hızla yükseliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum felaketin yaşandığı bölgelerde ilk kazmaların vurulduğunu duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
03 Mart 2023, Cuma - 12:56
Afet konutları hızla yükseliyor

11 ilde yaraları sarmak için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki ekip koordineli bir şekilde felaketin yaşandığı bölgelerde depremzedelerin başta barınma ihtiyaçları olmak üzere tüm eksiklerin giderilmesini sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından 1 yıl içeride gerçekleştirilecek konutların yapımına başlandı.

"İlk kazma vuruldu" 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla “asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da afet konutları için ilk kazmanın vurulduğunu aktardı. 

Müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaşan Kurum, "Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!" ifadelerine yer verdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2072631/afet-konutlari-hizla-yukseliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.