Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'in açıklamaları sonrası ilk değerlendirme!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları sonrası ilk değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak" dedi.
Ecem Çetin
|
03 Mart 2023, Cuma - 15:54
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'in açıklamaları sonrası ilk değerlendirme!

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi partinin genel başkanları dün 12. kez bir araya geldi.

6 siyasi lider toplantı sonrası açıklama yaparak, aday konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Liderler, 6' Mart'ta Saadet Partisi ev sahipliğinde yeniden bir araya gelecek ve adayı kamuoyuyla paylaşacak.

Toplantıda, 5 siyasi partinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde konuştuğu, İYİ Parti'nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini masaya sunduğu iddia edildi. 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener partisinin genel merkezinde yaptığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. 

" Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için görüşümüzü beyan ettik"

Akşener, " Dün ortak Cumhurbaşkanı adayını tartıştık. Bu doğrultuda 5 parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönünde görüşlerini paylaştılar. Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında açık ara kazandığını gördüğümüz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için görüşümüzü beyan ettik. Aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için bütün partilerin belirleyeceği çalışmalar ışığında ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini önerdik. Bu görüşlerimiz kesin bir şekilde reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir tırnak için anlayışa varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Anladık ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar, kutlu bir zafere tercih edilmiştir." 

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı

"Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır."

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama! 

Bu açıklamalar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk değerlendirme geldi. 

Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2073638/kemal-kilicdaroglundan-meral-aksenerin-aciklamalari-sonrasi-ilk-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.