Sözcü'den Yılmaz Özdil açıklaması

Sözcü gazetesi, kanaldan ve gazeteden ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil'le ilgili 'kovuldu' iddialarının yalan olduğunu belirterek "kendi isteğiyle önce Sözcü Televizyonu'ndan ardından da Sözcü Gazetesi'nden ayrılmıştır" açıklamasını yaptı.
Ankara Masası
|
10 Mart 2023, Cuma - 09:06
Sözcü'den Yılmaz Özdil açıklaması

Sözcü gazetesi, CHP'li isimleri suçlayarak önce 1 Mart'ta yayın hayatına başlayan  Sözcü TV’den ardından gazeteden ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil'le ilgili kamuoyuna bir bilgilendirme yaptı.

'Kovuldu' iddialarının gerçeği yansıtmadığının ifade edildiği açıklamada, Özdil'in kendi isteğiyle  ayrıldığı belirtildi.

"Ayrılık kararı kendi tasarufu"

Yılmaz Özdil'in yazılarına hiçbir müdahale olmadığının vurgulandığı açıklamada ayrılıkla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi'nde yaklaşık 8.5 yıldan bu yana köşe yazarı olarak görev yapan, yazılarının virgülüne dahi müdahale edilmeyen Yılmaz Özdil kendi isteğiyle önce Sözcü Televizyonu'ndan ardından da Sözcü Gazetesi'nden ayrılmıştır.

Sosyal medyada Yılmaz Özdil hakkında yayılan “Kovuldu” iddiaları asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yaratılmak istenen algı operasyonlarına itibar edilmemeli, ayrılma kararının Özdil'in kendi tasarrufu olduğu herkesçe bilinmelidir.

Sözcü Gazetesi'ne hiçbir siyasi parti ve kurum baskı yapamaz, talimat veremez, yazar attıramaz. Çünkü Sözcü Gazetesi kurulduğu ilk günden beri gücünü okurlarından almaktadır, bağımsızdır. Bağımsız da kalacaktır. Kamuoyunun bilgisine…"

CHP'li isimleri suçlamıştı

Gazeteci Yılmaz Özdil, ayrılık kararının ardından  “Değerli patronumuz Burak Akbay'a söz verdiğim şekilde 'kurucu' görevimi tamamladım. Anadolu imbiğinden damıtılarak süzülmüş kulağa küpe lafımızdır… Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım. Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur" açıklamasını yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074610/sozcuden-yilmaz-ozdil-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.