ABB, depremzede üreticilerin kayısılarını alacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzede üreticilerin ellerinde kalan kayısıları satın alacak.
Mevlüt Peker
|
10 Mart 2023, Cuma - 21:26
ABB, depremzede üreticilerin kayısılarını alacak

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın birlikte ziyaret ettiği deprem bölgesi Malatya’da; ABB Başkanı Mansur Yavaş, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile protokole imza koydu. Protokole göre depremzede üreticilerin ellerinde kalan kayısılar ABB tarafından satın alınacak ve kayısıların başkentte satılmasına ön ayak olacak.

İmza töreninde konuşan Kemal Kıılçdaroğlu, Malatya’da zarar gören iş yerlerinin ürünlerini nakite çevirebilmeleri için ABB tarafından başkentte “Malatya Günleri” düzenleyerek buradaki ürünlerin pazarlanabileceği ortamın sağlanacağını, protokolle depremde zarar gören kayısı üreticilerinin ürünlerinin bir bölümünün de ABB olarak alıp, promosyon olarak dağıtacağını bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda depremzedelerin büyük bölümünün ürettikleri kayısıların ellerinde kaldığını öğrendiklerini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB ve diğer büyükşehir belediyeleri olarak bütçelerine göre kayısıları satın alacaklarını, Ankara’nın merkezi noktalarına nakillerine de yardımcı olacaklarını, küçük üreticilerin, malını pazarlayamayan depremzedelerin mallarını satacakları alanları göstereceklerini kaydetti. Mansur Yavaş, “Büyük bir fuar salonumuz var. Orada Malatya Günleri yapmak suretiyle, orada bu kaysıların en azından satılarak, kendilerine destek olmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol metni taraflarca imza edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074703/abb-depremzede-ureticilerin-kayisilarini-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.