Mehmet Yılmazer, adaylık için istifa ediyor

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, milletvekili aday aday olacağını belirterek, il teşkilatındaki görevlerinden istifa edeceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 14:12
Mehmet Yılmazer, adaylık için istifa ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararının Resmi Gazete'de yayınlamasıyla, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması resmileşti.

Seçim kararının alınmasının ardından partilerde milletvekilliği başvuruları başladı. AK Parti'de de  19 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adayları tek tek mülakata çağrılacak; ardından Erdoğan listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek.

Mehmet Yılmazer aday oluyor

Milletvekilliği için başvuru yapacak isimlerden birisi de AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer oldu.

Yılmazer, milletvekili aday aday olmak için önümüzdeki günler AK Parti Ankara İl Başkanlığına istifasını vereceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yılmazer şunları kaydetti:

"Bugün sizlere Ankara 3.Bölgesi için Milletvekili aday adaylığımı duyurmaktan çok mutluyum. Siyasi hayatım boyunca, yaptığım görevlerde şahsıma destek veren başta İl Başkan’ıma ve İl Başkan Yardımcılarımıza ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimize İlçe Başkanlarımıza ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza ve Yönetimlerine ve siyasi büyüklerime ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yine bu dönemde desteklerini esirgemeyen başta AK Parti Grup Başkan Vekilimiz, ABB Meclis Başkan Vekilimiz ve tüm Belediye Başkanlarımıza, ABB Büyükşehir Meclis Üyelerimize, İlçe Belediye Meclis Üyelerimize, Ayrıca İl Başkan Yardımcılığı görevimde şahsıma destek olan yerel yönetimler başkan yardımcılarıma ve bu dönemde benden desteğini hiç esirgemeyen Muhammed Ali Aydemir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum 

" Ankara 3.Bölgesi için aday adayı olmaya karar verdim"

Kendime güvenerek, ülkemizin ve milletimizin refahının artırılması için, Ak Parti'nin Ankara 3.Bölgesi için aday adayı olmaya karar verdim. Yıllardır milletimin çıkarlarını önceleyen, işimde partimde dürüstlük, hizmet, fedakarlık, cömertlik ve çalışkanlık gibi güzel değerleri temel alarak, halkımıza hizmet etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Partimin ve milletimin her zaman yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim. 

"Ankara'nın parlamentodaki sesi olmaya söz veriyorum"

Ankara 3. Bölgesi'ndeki ve tüm Ankara’daki herkese sahip çıkacağım ve onların parlamentoda güçlü bir sesi olmaya şimdiden söz veriyorum. Bunu başarmak için elimden geleni yapacağım. Bu yolda gerek tüm Ankara İl ve İlçe Başkanlıklarımızın, İl Kadın Kolları ve İl Gençlik kollarımızın desteğini bekliyorum. Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Çocukluğumdan bu yana siyasette bu ülkeye katkı sunmamı benden bekleyen başta rahmetli babama, anneme, eşime ve tüm aileme, beni bu ülkeye sevdalı bir kişi olarak yetiştiren tüm öğretmenlerime de teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olarak ilelebet payidar yaşamasına katkıda bulunacak olmaktan büyük bir bahtiyarlık yaşayacağımı belirtmek isterim. 

Bu arada Ankara’daki Kırıkkaleli hemşehrilerime ve Kırıkkalede bir dönem siyaset ile iştigal ettiğimde şahsıma desteğini esirgemeyen dostlarıma da ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.  Evet Kırıkkale’yi de Ankara’da temsil eden bir evlatları olarak onların da yürekten desteklerini talep ediyorum. 

"Resmî olarak istifa edeceğim"

Kıymetli Dostlarım, Bu hafta içi yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevimden ve Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliğimden aday adayı olmak için resmî olarak istifa edeceğim. Siyaseten yeni bir yola çıkıyorum. Rabbimden bu kararımın başta ülkemize, şehrimize ve AK Partimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum."

Mehmet Yılmazer kimdir?

Eğitim

1979 Yılının Nisan Ayının 17.günü dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kırıkkale’de tamamladı. Daha sonra AnkaraÜniversitesi Hukuk Fakültesini 2002 yılında tamamlayıp bir yıllık Avukatlık stajının ardından Ankara’da 2003-2008 yılları arasında serbest avukatlık yaptı. 2007 yılında vatani görevini Kırklareli 55.Mekanize Tugay Komutanlığı’nda yerine getirdi.2008 yılında Londra’da Hampstead School of English’te İngiltere’nin Akademik İngilizce Sınavına hazırlandı. 2009 Yılında Londra Üniversitesi, King’s College’tan kabul alarak Avrupa Birliği Rekabet Hukuku veEkonomi dalında 2009-2010 arasında yüksek lisans eğitimimi tamamladı. İki yıllık süre zarfında Londra’da bir hukuk bürosunda da Türk Hukuku uzmanı olarak çalıştı.

Meslek

2010 yılının sonunda yurda döndü. 2011 Yılından itibaren de çeşitli Enerji Şirketlerinde Hukuk Müşaviri ve Hukuk Direktörüolarak çalıştı. Üçüncü Boğaziçi Köprüsü Hukuk Müşavirliği, Çalık Holding Ve Tredaş gibi şirketlerde Hukuk Direktörü olarak çalıştı.. Özel sektördeki tecrübelerinin ardından 2017 yılı itibariyle Serbest Avukat olarak Ankara’da çalışmaya başladı. Bu süreçte de Fatih Sondaj Gemisinin alımı müzakerelerinde ve Botaş’ın kiraladığı yüzen LNG mobil terminal gemisinin yabancılarla yapılan sözleşme müzakerelerini yürüttü. Çalışma hayatında Uluslararası Şirket Birleşme ve Devralmaları, Enerji Hukuku, Rekabet Hukuku, Uluslararası İnşaat Hukuku, Şirketler Hukuku alanlarında kayda değer bir birikim elde etti. Söz konusu görevler sırasında gerek yabancılarla gerekse de Türk Şirketleri ile uluslararası sözleşmelerin müzakerelerini yürüttü. 2015 ve 2016 yıllarında uluslararası bir üne sahip dünya çapında hukukçuları değerlendiren Legal 500.com web sitesince Türkiye’nin Güçlü Hukuk Müşavirleri listesine seçildi.

Siyaset

Kırıkkale’de bulunduğu dönemde Birlik Vakfı, Milli Gençlik Vakfında hayatını geçirdi. Ayrıca Refah Partisi, Fazilet Partisi Kırıkkale Gençlik Kollarında 1990’lı yıllarda faaliyetlerde bulundu. Bunun yanı sıra 2003- 2008 yılları arasında Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları, İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2018 yılında  AK Parti’den Kırıkkale’de Milletvekili aday adayı oldu. Daha sonra 2018 Yılı itibariyle AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi ve Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. 2021 Şubat Ayında gerçekleşen 7.Olağan Kongre’de yine AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Mart 2021’de de Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Bugüne kadar da bu görevi sürdürmeye devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074770/mehmet-yilmazer-adaylik-icin-istifa-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.