Burak Elmas kimdir?

Gençlik yıllarından itibaren Galatasaray’ın yönetim bünyesinde görev almaya başlayan Burak Elmas’ın hayatı merak ediliyor. Peki Burak Elmas kimdir? Burak Elmas nereli? Burak Elmas ne iş yapıyor? İşte yanıtı…
Büşra Bayrak
|
14 Mart 2023, Salı - 19:36
Burak Elmas kimdir?

Galatasaray’ın 38’inci başkanı seçilen iş insanı Burak Elmas’ın hayatı araştırılıyor.

Burak Elmas kimdir?

İstanbul’un Şişli ilçesinde 19 Mart 1974 yılında dünyaya gelen Burak Elmas, Avusturya lisesinden mezun olduktan sonra University of Denver’da finans ve pazarlama eğitimi aldı.

23 yaşında Galatasaray’ın PAF takım sorumlusu görevini üstlenen Elmas, bir süre sonra Faruk Süren ve Özhan Canaydın'ın başkan olduğu Galatasaray yönetimlerinde bulunmuştur.

Burak Elmas nereli?

Aslen Giresunlu olan Burak Elmas'ın babasının adı Sezgin Elmas annesinin adı ise Saniye Elmas’tır. İki kardeşi bulunan Elmas, eski Galatasaray başkanı Faruk Süren’in kızı Yelda Süren ile dünya evine girmiştir.

Burak Elmas ne iş yapıyor?

Türkiye’nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde iş hayatına başlayan Elmas, aile şirketleri başta olmak üzere birçok girişimde yönetici pozisyonunda görev aldı.

Godiva Inverstment şirketinde 2008 yılında CEO görevini üstlenen Elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatı yapan Yıldız Grup’ta yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Çalışma hayatında çeşitli ülkelerde üst pozisyonlarda görev alan Elmas, halen İngiltere ve Türkiye’de üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Galatasaray’da çeşitli görevler yürüten Burak Elmas, 2021 yılında Galatasaray Başkanlık görevini yürüten Mustafa Cengiz’den koltuğu devraldı.

2022 yılında Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetlerini idari yönden ibra edilmezken, mali yönden ibra edilmesi üzerine Burak Elmas Galatasaray başkanlık görevinden çekildi.


Evli ve iki çocuk babası olan Burak Elmas İngilizce ve Almanca bilmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075184/burak-elmas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.