Yunanistan'dan Türkiye'ye 60 kamyon yardım

Yunanistan'dan 60 kamyon ihtiyaç malzemesi Türkiye'deki depremzedeler için yola çıktı.
Mevlüt Peker
|
19 Mart 2023, Pazar - 20:44
Yunanistan'dan Türkiye'ye 60 kamyon yardım

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası desteğine devam eden Yunanistan halkı, Türkiye'deki depremzedelere 60 kamyon ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Yunanistan, Kahramanmaraş'taki depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. 6 Şubat'taki depremlerin ardından Yunan halkı, Türkiye'deki afetzedelere desteklerini sürdürmek için 60 kamyon ihtiyaç malzemesi gönderdi. Yardımlar, Attiki Eyalet Başkanlığı'nın koordinasyonu ve "Oli Mazi Borume" Derneği öncülüğünde, Attiki bölgesindeki belediyelerin katılımıyla toplandı. Kamyonlar, Türkiye'deki depremzedelere yardım etmek üzere yola çıktı.

Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu, yardımların koordinasyonunu ve kamyonların yola çıkış sürecini yakından takip etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yunanistan'da halk ve kurumlar, yardım etmek için seferber oldu ve tonlarca yardım malzemesi Türkiye'deki depremzedelere gönderildi.

Yunanistan'ın bu yardımları, iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Bu tür afetlerde, ülkelerin birbirlerine destek olması ve el ele vermesi, insanlık için büyük önem taşıyor. Yunanistan'ın desteği, Türk halkı tarafından takdirle karşılanıyor ve depremzedelerin yaralarını saracaklarına inanılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075755/yunanistandan-turkiyeye-60-kamyon-yardim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.