Erzincan’da sağanaktan sonra su taşkını

Erzincan’da etkili olan sağanak yağış sonrası Başpınar köyünde su taşkını oldu. Çamur ve taşın kapattığı su kanallarından geçiş bulamayan sular köy yolunu kapattı.
Mevlüt Peker
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 01:01
Erzincan’da sağanaktan sonra su taşkını

Erzincan'da yoğun yağışın ardından Başpınar köyünde su taşkınları yaşandı. Suyun taşması sonucu, köy yolunu kapatan taş ve çamur, su kanallarının tıkanmasına sebep oldu. Vatandaşlar taşkına müdahale etmeye çalışsa da, yetersiz kalmaları sonucu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. Olay yerine jandarma, itfaiye ve fen işleri görevlileri sevk edilerek müdahale başladı. Su taşkınına müdahale için 2 greyder ve 1 beko leder kullanıldı. Uzun süren çalışmalar sonucunda, su taşkını kontrol altına alındı.

Ancak taşkın, maddi hasara yol açtı. Vatandaşların güvenliği için sel ve su taşkınlarına karşı uyarılarda bulunuldu. Yağışlar devam ederken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Bu olay, yağışların sebep olduğu su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşların, sel ve su taşkınlarına karşı alınması gereken önlemleri almaları önem arz ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075767/erzincanda-saganaktan-sonra-su-taskini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.