Erhan Usta'dan Mansur Yavaş'ın önerisine destek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda önerisini dile getiren Mansur Yavaş'ın sözlerini değerlendirdi. Usta, "Mansur beyin düşüncesini paylaşması normal. Belki bu kadar açık olmayabilirdi daha farklı olabilirdi. Mansur bey bu formüle ve bu işe çok inanmış" şeklinde konuştu.
Ecem Çetin
|
21 Mart 2023, Salı - 17:33
Erhan Usta'dan Mansur Yavaş'ın önerisine destek!

Erhan Usta, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Usta, geçtiğimiz günlerde bir televizyon yayınında "Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik." açıklamasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın  sözlerini değerlendirdi. 

"Mansur Yavaş'ın düşüncesini paylaşması normal"

Mansur Yavaş'ın düşüncesini ifade ettiğini aktaran Usta, " Ama cümlenin hemen arkasından genel başkanların karar vereceği bir husus olduğunu ifade ediyor. Bende bu görüşe daha yatkınım. Ancak tabi ki burada alınmış bir karar var. Yarın genel başkanlar oturur, bu konuda farklı bir karar alırsa, o kararın arkasında hepimiz dururuz. Mansur beyin düşüncesini paylaşması normal. Belki bu kadar açık olmayabilirdi daha farklı olabilirdi. Mansur bey bu formüle ve bu işe çok inanmış." dedi.  

"2 belediye başkanının bu işin içerisinde yer alması önemli"

12. maddenin çok kritik olduğunu belirten Erhan Usta, "  Niye kritik madde? Hakikaten Millet İttifakı'nın ve sayın Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına ilişkin kanaati çok güçlendirdi toplumda. Ona ilişkin anketlerde çıkmaya başlar. Dolayısıyla, 2 belediye başkanının bu işin içerisinde yer alması önemli." değerlendirmesinde bulundu.

6'lı masanın "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası"nın 12. maddesi şöyle; İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2075993/erhan-ustadan-mansur-yavasin-onerisine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.